Ce-l leagă pe PETER EKSTEIN de SOCRUL LUI RAREŞ BOGDAN?

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC INVESTIGAȚII POLITIC

Clujeanul Peter Eckstein Kovacs, anunţat de opoziţie pentru competiţia pentru noul mandat al Avocat al Poporului (susţinut de de coaliţia de guvernare, Victor Ciorbea are cele mai mari şanse să rămână), deţine 87% din acţiunile PAPRIKA RADIO SRL, unde este asociat cu socrul lui Rareş Bogdan.

Presa clujeană vorbeşte despre asocieri cu foşti spioni, miniştri condamnaţi penal, cu băieţii deştepţi din energie.

RADIOUL PAPRIKA şi agentul de legătură

Peter Eckstein Kovacs face parte din acționariatul firmei PAPRIKA RADIO SRL, unde deține 87 de părți sociale. Printre acţionarii companiei, mai apare, potrivit Gazetei de Cluj, Vasile Vita, patronul afacerii Vitacom și socrul europarlamentarului clujean Rareș Bogdan, scăpat de o acuză de evaziune fiscală. Procurorul de caz s-ar fi scuzat că dacă ANAF nu a găsit ceva el n-are ce-i face lui VITA.

Până în 2016, printre acționarii acestei societăți s-a numărat Kerekes Gabor, judecat în dosarul privatizărilor strategice alături de foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, mai precizează sursa citată.  (…)

Kerekes Gabor, partenerul de afaceri al lui Eckstein, a fost catalogat de DIICOT drept agent de legătură, el stabilind o punte de comunicare cu UDMR.

Până la declanşarea dosarului Privatizărilor Strategice, Kerekes Gabor locuia, conform datelor de identificare de la Registrul Comerţului, în Cluj-Napoca. În anul 2010, când Eurekka Media şi-a schimbat denumirea în SC Paprika Radio TV, asociatul Kerekes Gabor şi-a mutat domiciliul în Germania, în localitatea Berginsch Gladbach.

 

De aici a fost ridicat de poliţie. (….)

 

Fost asociat cu Paszkany

Peter Eckstein a mai fost asociat și cu omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, fostul finanțator al clubului de fotbal CFR Cluj. Omul de afaceri și-a vândut acțiunile la Paprika Radio în 2016. O parte dintre acțiunile lui Paszkany au fost cumpărate de Peter Pal, unul dintre fondatorii Energobit, de LÁSZLÓ Attila, senator UDMR, și de alți acționari de la Paprika Radio.

De la Funar la Senat

În perioada 1996-2008 Peter Eckstein-Kovacs a fost senator de Cluj din partea UDMR. Între 2004-2008 a fost președintele Comisiei Juridice a Senatului României. A demisionat din funcție pe 4 martie 2008 în semn de protest față de respingerea ordonanței privind funcționarea Agenției Naționale de Integritate în forma inițială. În data de 23 iunie 2018 a demisionat din UDMR.

Între 1990-1992 a fost deputat UDMR de Cluj. În perioada 1992-1996 a fost consilier local în municipiul Cluj, în timpul primului mandat de primar al lui Gheorghe Funar.

Peter Ekstein este susţinut de comunitatea declic, un ONG foarte activ în alegerile europarlamentare.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tăriceanu nu renunţă la prezidențiale
Mai multe filiale ale ALDE susţin că liderul lor Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să candideze la ...