Tăriceanu nu renunţă la prezidențiale

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Mai multe filiale ale ALDE susţin că liderul lor Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să candideze la preşedinţia României, spunând că declaraţiile de după alegerile locale au fost răstălmăcite.

ALDE Brașov a adoptat, vineri, o rezoluție, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să își anunțe candidatura la prezidențiale și a solicitat începerea discuțiilor cu PSD pentru susținerea acestuia la alegeri. Și organizația ALDE Sibiu consideră că Tăriceanu trebuie să fie prezidențiabilul partidului.

Parlamentarul ALDE Daniel Zamfir spune că președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, i-ar fi transmis că nu renunță la candidatura pentru alegerile prezidențiale. Senatorul ALDE a precizat că se pune problema doar dacă va exista sau nu un candidat comun al coaliției, scrie Digi 24.

Preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, susţine că liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu nu a renunţat la alegerile prezidenţiale, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Ce-l leagă pe PETER EKSTEIN de SOCRUL LUI RAREŞ BOGDAN?

„ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, trage un semnal de alarmă şi dezminte toate informaţiile eronate potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunţe la alegerile prezidenţiale. Toată această neînţelegere a pornit în urma unei declaraţii făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Preşedintele Tăriceanu, întrebat despre o candidatură la prezidentiale, a declarat, textual: „În acest moment candidatura la prezidentiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez” (n. r. 3 iunie)”, se arată în comunicatul ALDE Sibiu.

Potrivit sursei citate, Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale.

„Din rea intenţie sau din amatorism profesional, declaraţia preşedintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunţ privind renunţarea la o candidatură la alegerile prezidenţiale! Această interpretare nu este conformă realităţii politice din ALDE! Tăriceanu nu a spus că renunţă la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când ştim cu toţii că a trebuit să stăm şi să analizăm cu atenţie motivele pentru care rezultatul obţinut nu a fost deloc satisfăcător, nu era oportună o discuţie despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, explică Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu, conform Agerpres.

Conform unor relatări de presă, în interiorul ALDE s-a făcut o analiză post-electorală din care a reieşit că au pierdut voturi semnificative datorită campaniei “Jos Dragnea.”

În aceste condiţii, aldiştii încă mai speră la o înţelegere cu PSD privind susţinerea candidatului comun.

Până în prezent de la PSD ar vrea să candideze la prezidențiale Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
New York Times denigrează România: „Romii sunt persecutați etnic și caută azil în SUA”
Cotidianul american New York Times, apropiat de stânga progresistă, denigrează România. Țara noastră este, ce-i ...