Un trompetist român a ÎNVINS depresia CDU faţă de AfD. PRIMARUL care este

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Noul star al CDU, partidul Angelei Merkel, în mare picaj electoral în Germania, OCTAVIAN URSU a învins în turul II al alegerilor locale în localitatea Görlitz din Germania de Est.

De ce este un star?

OCTAVIAN URSU a învins o serie de prejudecăţi, potrivit cărora Estul Germaniei va fi câştigat de formaţiunea naţionalistă AfD.

Citeşte şi: Imigrant român, ales primarul unui oraș din Germania

Octavian Ursu a plecat din România în 1990. El s-a născut în Bucureşti. A absolvit Conservatorul şi a plecat în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU şi în 2010 a preluat conducerea circumscripţiei municipale din Görlitz a formaţiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, scrie Deutsche Welle.

Tatăl său provine din SIBIU

În Bio-ul său electoral, scrie că tatăl său provine din Sibiu (Hermannstadt). Familia lui a venit din Silezia de Nord. A trebuit să fugă în timpul celui de-al doilea război mondial. Ei au trăit în Turingia până în 1956 și apoi au fugit pentru a doua oară – de data aceasta în Republica Federală.  A plecat în 1990 în Germania pentru a aduna bani de instrumente muzicale performante. Dar i-a apărut în cale frumoasa Désirée, nemţoaica ce avea să-i devină soție. Sunt căsătoriți de 25 de ani. Cele două fiice ale noastre, Silviana și Diandra, s-au născut și au crescut în Görlitz. “Prin diferite circumstanțe familia noastră comună este răspândit în mai multe țări și continente: Germania, Romania, Spania, Canada și Statele Unite ale Americii. În ciuda acestor distanțe geografice, ne menținem contacte regulate și ne întâlnim din nou și din nou,” scrie pe site-ul său: Octavian-Ursu.

AfD e în creştere, CDU, în scădere

AfD a urcat în toate prognozele la aproximativ 25 de procente, iar CDU a căzut cu mai mult de 13 la sută. Puţini s-ar fi încumetat să se înscrie în competiţia electorală. Nu credea că mai are şanse de a fi ales în Parlamentul landului său. De acea s-a decis să candideze drept candidat al CDU pentru postul de primar în Görlitz. În primul tur de scrutin din 26 mai 2019 a pierdut clar cu 30,3 % faţă de politicianul de dreaptă Sebastian Wippel (AfD), care a cumulat 36, 4 %. În turul decisiv din 16 iunie 2019, românul s-a impus, susţinut de toate celelalte partide, cu 55,2 la sută.

Actorii s-au temut că oraşul va fi câştigat de promotorii xenofobiei

Görlitz este un oraş cu 56.000 de locuitori situat la graniţa cu Polonia. E considerat micul Hollywood, aici turnându-se mai multe filme. Actori şi producători şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o posibilă victorie a AfD şi au atras atenţia că producătorii de film ar putea alege alte oraşe dacă atmosfera în Goerlitz va deveni una a „urii şi xenofobiei”.

Ce a promis în campania electorală?

Mesajele sale de campanie: inovare pentru LUMEA 5G Pentru că posibilitățile de dezvoltare ale spațiului industrial și comercial suplimentar în Görlitz sunt limitate, observând că sectorul IT din Görlitz e în dezvoltare. Sunt prezenţi lideri de pe piața mondială. Având în vedere necesitatea unor programe de bandă largă și a tehnologiei 5G de înaltă performanță, a promis că se va strădui să constituie mai multe companiiinovatoare.Despre climatul economic – Dezvoltarea Görlitz ca locație de inovare în LusatiaURSU a promis:> creșterea nivelului venitului mediu;> reducerea impozitului comercial cu 10% până în 2024;> Stabilirea unei platforme de inovare pentru sectorul IT;> „New Gründerzeit” cu parc tehnologic și incubator> Susţinerea institutelor de cercetare și înființarea de companii noi;

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
O JUDECĂTOARE îi dă replică lui IOHANNIS: “niciun pact nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptăţii”
Prima reacţie din lumea magistraţilor la propusul Pact al preşedintelui pentru consolidarea parcursului european al ...