Cum au fost mobilizaţi 2.000.000 de români la VOT?

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII POLITIC Principal

Mobilizare de tip Dragnea  

“Toată acțiunea de mobilizare ne-a costat 13.133 de euro și am achitat-o dintr-un grant primit de la European Climate Foundation,” explică echipa de conducere DECLIC.

Citeşte şi: New York Times denigrează România: „Romii sunt persecutați etnic și caută azil în SUA”

“Aceste costuri au înseamnat: servicii de IT pentru gestionarea trimiterii de emailuri către comunitate, servicii de teleconferință care au permis ca peste 9.000 de oameni să se înregistreze pentru a se întâlni online cu invitații noștri și un sistem propriu de expediere SMS-uri. Numai în vinerea dinaintea alegerilor, am reușit să trimitem 70.000 de mesaje, pentru a aminti membrilor comunității că e important să-și mobilizeze anturajul să iasă la vot.În acest demers ne-au fost alături și au participat pro-bono la aceste sesiuni online: Alina Kasprovschi de la Fundația Comunitară București, Tudor Chirilă, Moise Guran, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viața și Elena Calistru, președintele Funky Citizens. Pe această cale dorim să le și mulțumim pentru curajul de a suna în direct cunoscuți să iasă la vot și să arate live, unei țări întregi, cum se face.Această strategie, a conversațiilor persuasive, deși nouă în România, ne-a arătat că fiecare dintre noi poate juca un rol decisiv în mobilizarea celor din jur. Ne-am făcut o mie de calcule și analize, ne-am temut când am văzut că trebuie să ajungem măcar la 650,000 de români cu mesajele noastre și ne-am emoționat la final, când am văzut măsura covârșitoare în care românii au ieșit la vot,” EXPLICĂ semnatarii mail-ului.

Cât au costat mânuţele din Piaţa Victoriei? 

“Campania pe alegeri a culminat cu evenimentul „Toți pentru Europa” care a avut loc pe 19 mai. Ne-am strâns 15.000 de oameni în Piața Victoriei și alți 5.000 în țară și în diaspora. A fost o energie extraordinară. Am înțeles atunci că s-a produs declicul și că oamenii chiar vor ieși la vot. Ne-au fost alături oamenii minunați de la Europa FM, invitații: Marius Manole, Elena Calistru (Funky Citizens), Mihai Șora, Victor Rebengiuc, Bogdan Moleșag, Mihai Călin, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Dăruiește Viață) și Moise Guran. Alături de ei, pe scenă s-au urcat și trupele EMIL, Taxi, Omul cu Șobolani și Vama. Tuturor, le mulțumim!

Pe lângă munca întregii echipe, manifestația din Piața Victoriei a avut și costuri destul de mari.

Artiștii și vorbitorii au venit pro bono, însă a trebuit să plătim scena, firma de pază, gardurile, toaletele ecologice, firma de curățenie, ambulanța și pompierii. Totul ne-a ajuns la peste 24.000 de euro, iar banii au venit din donațiile membrilor Declic pentru acest eveniment și din donațiile recurenților. A fost o mobilizare exemplară a Comunității și sperăm să nu fie ultimul eveniment Declic de o asemenea amploare.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Adriana BAHMUŢEANU se va opera de urgență. „RISC de deces”
Adriana Bahmuțeanu se va opera de urgență, fiindcă o plasă abdominală, pe care medicii i-au ...