Ambasada Rusiei, atac direct la România! Ministrul Apărării, jignit în mod odios

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Ambasada Rusiei a lansat un nou atac la adresa României. De data aceasta, este vizat ministrul Apărării, Gabriel Leș, care în timpul unei conferințe, a vorbit despre pericolul rusesc asupra flancului estic al NATO. Ambasada condusă de Valeriu Kuzmin, printr-o postare pe Facebook, l-a comparat pe șeful MApN cu un primul secretar american al Apărării James Forrestal, care a atras atenție după 1945 asupra pericolului reprezentat de URSS.

Rusia nu se abține de la atacuri

Forrestal s-a certat cu președintele Truman și a fost forțat să demisioneze în 1948, ce i-a provocat o depresie puternică. În 1949 s-a aruncat de la balconul spitalului în care era tratat.

„Merită să luăm exemplul lui Forrestal?” se întreabă sarcastic Ambasada Rusiei. 

Acest mesaj se înscrie în politica revizionistă a Kremlinului de după 2014 și promovată la București de ambasadorul Kuzmin. Săptămâna trecută, diplomatul moscovit a sugerat că românii au primit cu brațele deschise și cu mare bucurie Armata Roșie în august 1944, când adevărul e că trupele sovietice au comis fapte teribile.

Reproducem aici postarea Ambasada Rusiei:

#RO Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?

Agenția de presă oficială română Agerpres a publicat declarația Ministrului Apărării Naționale al României, G. Leș de la conferința internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum” din staţiunea Mamaia
Textul complet al mesajului „Agepres” este prezentat mai jos:

„Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri, la conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum” ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, că evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase, cea mai mare îngrijorare fiind Rusia.
„Evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase. Există îngrijorări că situaţia aliaţilor nu este suficient de angajată. Cea mai mare îngrijorare este Rusia. (…) Marea Neagră este fundamentală pentru securitatea naţională a Rusiei, asigură control asupra Caucazului, Republicii Moldova şi a jumătate din Ucraina şi asigură o platformă pentru proiectarea forţelor şi influenţei în Balcani, Marea Mediterană şi Orientul Mijlociu. Obiectivul strategic al Rusiei este să aibă dominaţia asupra regiunii Mării Negre, iar strategia de securitate a Moscovei clasifică NATO ca domeniu de ameninţare militară la adresa securităţii Rusiei”, a spus Leş.
Potrivit acestuia, în Marea Neagră, Rusia are o atitudine agresivă constantă.
„Spre deosebire de regiunea Mării Baltice, în Marea Neagră, Rusia are o atitudine agresivă constantă. (…) România este inclusă ca ţintă potenţială pentru capabilităţile de atac ale Rusiei, fiind percepută ca centru de decizie NATO. (…) De la anexarea ilegală şi ilegitimă a Crimeei, Rusia şi-a intensificat acţiunile agresive în regiunea Mării Negre, în special împotriva Ucrainei, dar şi împotriva prezenţei aliate în zonă. Şi-a sporit prezenţa în zona Mării Negre, ca parte a unei strategii coerente, echilibrul militar a fost schimbat în mod fundamental în favoarea sa, iar Rusia este deja capabilă, dacă e necesar, să împiedice militar accesul extern la Marea Neagră”, a afirmat ministrul Apărării Naţionale.
El susţine că este necesară consolidarea poziţiei de apărare în regiunea Mării Negre.
„Atitudinea pasivă, de disuasiune, nu mai este eficace şi ar trebui să folosim o atitudine mai fermă în regiune. Este necesară o strategie aliată pe termen lung pentru a contracara tendinţele hegemonice ale Rusiei în regiune şi pentru a consolida poziţia de apărare a Alianţei şi a capacităţii şi rezistenţei aliaţilor”, a spus Leş.
Întrebat de ce ar avea nevoie România pentru a-şi spori capacitatea militară şi a face faţă potenţialului agresor Rusia, ministrul a afirmat că este nevoie de „apărare colectivă”.
„Şi dacă am avea 10% din Produsul Intern Brut sau 100% din Produsul Intern Brut pentru următorii nu ştiu câţi ani de zile, România nu va avea capabilităţi să poată face faţă singură la un astfel de potenţial agresor. Tocmai de aceea discutăm de apărare colectivă, de capabilităţi pe care le punem împreună pentru a putea face faţă unui asemenea agresor”, a declarat Gabriel Leş.
Oficiali ai NATO şi Uniunii Europene, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale şi invitaţi din zona academică participă, în perioada 12 – 14 iunie, la conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum”, ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia. Forumul regional de securitate aduce în România invitaţi cu o vastă experienţă profesională, pentru a dezbate provocările clasice şi emergente de securitate din zona Mării Negre şi regiunea Balcanilor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.
Aflată la a treia ediţie, conferinţa „Black Sea and Balkans Security Forum” este organizată de asociaţia New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Zona Metropolitană Constanţa”.

Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și ca a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că „vin rușii!”. Până la sfârșitul vieții sale, J.Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.
Suntem atât de încrezători în efectuarea unor astfel de evaluări, deoarece în 1949, la doar câteva luni după sinuciderea lui J.Forrestal, URSS a reușit să testeze prima bombă atomică – punând bazele creării unui potențial strategic pentru descurajarea nucleară, care rămâne garantul păcii comune până în prezent.
În ceea ce privește Statele Unite, după prima în istoria omenirii folosirea de către americani a armelor nucleare împotriva orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki în august 1945, până în 1949 în SUA a fost planificat urmatorul plan de distrugere a Rusiei Sovietice. Ca principală modalitate pentru aceasta, Pentagonul și Casa Albă au intenționat să utilizeze 300 de încărcături nucleare pentru a distruge mai bine de 100 de orașe și multe alte obiecte pe teritoriul sovietic, bineînțeles, cu populația civilă de acolo.
Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și „luptător împotrivă pericolului rusesc”, atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtăgurile modernizate de „război hibrid”, „comunicare strategică” și etc. Principalul lucru este că bugetul militar nu se epuizează…
Propunem că evaluarea corectitudinii analizei ministrului român referitor la situația militaro-strategică din regiunea Mării Negre să fie făcută de experții militari adevărați, la care nu ne aparținem. Însă este important să ținem minte, că Rusia este de fapt acuzată de presupuse „superpregătiri militare” pe propriul său teritoriul…
Atrage atenția deosebită o afirmație cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură și concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. București-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum știți, sunt luate într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume – patria lui James Forrestal.
Privit în ansamblu: „Vin rușii!…”. Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???

 

Loading...
loading...

2 Comments

  1. Ambasadorul ar trebui urgent chemat la ordin, dar Melescanu ca deobicei doarme si nu ia nici o atitudine. Aceasta fosila umblatoare ar trebui sa dispara urgent si sa nu mai auzim in veci de el, sa ramana in mintea noastra ca o trista amintire.

  2. Sa vina Rusii sa ne elibereze de fortele de ocupare NATO. Nu mai cred minciunile vestului abominabil, incepand cu revolutia franceza de la 1789 si terminand cu 10 august la Bucuresti la care am fost.
    Noi nu suntem Romani! Acum 171 de ani imperiul lui Rothschild a finantat lovituri de stat, si astazi identitatea de roman evoluat din sarpe e xeroxata in constiinta fiecarui frate obligat sa participe la spalarea pe creier din scoli. Neamul meu proto-european trebuie exorcizat de aceasta curva numita „Romania”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Nunta lui Mazăre din pușcărie, aprobată! Câți oameni vor veni
Penitenciarul Rahova a aprobat cererea fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, de a se cununa ...