FETEŞTI / Tanchiştii americani au CĂLCAT lanurile de porumb

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Caz nemaiîntâlnit la Feteşti. În timpul unui exerciţiu militar, Saber Guardian, mai mulţi tanchişti americani au condus blindatele pe câmpurile cu grâu, porumb şi floarea soarelui ale ţăranilor din judeţul Ialomiţa.

Sătenii, speriaţi, au pus mâna pe telefon şi au sunat autorităţile. Nu li s-a dat niciun răspuns autorizat.

„În jurul orei 13.30, în timp ce lucram prin lanurile de orz, lângă noi, într-o zonă cu porumb, am auzit trosnituri și pâcle de fum, crezând că s-a stârnit un incendiu. Ne-am dus rapid acolo și am dat peste tancurile armatei, care făceau un exerciţiu militar în mijlocul culturii noastre.

Nu știam că a fost un exercițiu al NATO.

Oamenii s-au panicat. Nu am fost informați de nicio autoritate. Am intrat în zonă, printre tancuri, dar nu ne-au observat, ne-au sfidat, continuându-şi exercițiul. Au trecut peste floarea soarelui, apoi peste porumb şi prin grâu. Am făcut semne cu mână, dar chiar dacă am fost aproape de tancurile lor, nimeni nu ne-a observat. Am sunat la 112. M-am panicat. Unii oameni au părăsit terenurile din cauza fricii. Poliția părea nepăsătoare. Mai târziu, am primit un telefon de la o persoană, în timp ce mă feream din raza de acţiune a tancurilor, care mi-a spus că va lua legătura cu noi și că vom fi despăgubiți. Nu știu dacă va fi așa. A fost doar o vorbă la telefon. În jurul orei 17:00 au părăsit terenul. În acest timp, ei și-au văzut de operațiunile militare, printre noi, oamenii locului „, a spus inginerul Liviu Mereuță, proprietarul terenului, pentru televiziunea românească.

 

Ulterior s-a aflat că din cauza timpului nefavorabil şi a vizibilităţii reduse, militarii trupelor aliate s-au abătut de la traseul negociat cu autorităţile locale, informează Evenimentul zilei.

Citeşte şi: Ambasada Rusiei, atac direct la România! Ministrul Apărării, jignit în mod odios

O comisie formată din reprezentanți ai M.Ap.N și armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul. La Primărie s-au reunit mai mulţi reprezentanţi ai NATO pentru a discuta despre condiţiile privind despăgubirile, în acord cu legislaţia naţională.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Alungat de comunişti din România natală, întors ca ambasador SUA
Adrian Zuckerman, propunerea lui Donald Trump pentru postul de ambasador la Bucureşti, în locul lui ...