S-a STABILIT: Marea Britanie va ieși din UE la 31 octombrie, cu sau fără acord

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

31 octombrie va fi ziua ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aceasta este promisiunea lui Boris Johnson, aproape sigur viitorul prim-ministru al Marii Britanii. Fostul ministru de Externe a spus că va scoate țara din UE la acea dată, fie că va fi în vigoare un „acord de divorț” cu Bruxelles sau nu. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru BBC.

„Promisiunea mea este să ieșim din UE de Halloween la 31 octombrie. Modul în care vom arăta prietenilor și partenerilor că suntem serioși este să abandonăm defetismul și negativismul care ne-au prins într-o negură pentru atât de mult timp și să ne pregătim cu încredere și seriozitate pentru o ieșire fără acord”

Boris Johnson este convins că actualul acord de retragere, negociat de Theresa May, este mort. Dar favoritul pentru postul de premier este convins că se pot salva părțile bune ale înțelegerii și aplicate separat, ca parte a unui nou document.

Fostul ministru de Externe a spus pentru BBC că drepturile celor 3,2 milioane de cetățeni europeni din Marea Britanie vor fi garantate, indiferent de situație.

Paradeală britanică? Liderul pro-Brexit, chemat la tribunal!

Sunt circa 500.000 de români în prezent în Marea Britanie, mulți dintre ei cu familii, locuri de muncă stabile, integrați în societate.

Noul premier al Marii Britanii va fi confirmat pe 22 iulie, după votul tuturor celor 160.000 de membri cotizanți ai Partidului Conservator. Mai mult ca sigur, Boris Johnson va fi acela.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cristian David, fost ministru de Interne, achitat definitiv pentru luare de mită
Cristian David, fostul ministru de Interne în guvernul Tăriceanu, a fost achitat de Înalta Curte ...