Toni Greblă, achitat definitiv! Cine plătește paradeala DNA?

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Toni Greblă, actualul secretar general al Guvernului, a fost achitat definitiv de Curtea Supremă. Se confirmă astfel sentința dată în prima instanță, anul trecut.

Întrebarea care va rămâne fără răspuns, probabil pentru totdeauna, este următoarea: cine plătește pentru paradea făcută de procurorii DNA?

Toni Greblă a declarat, la scurt timp după ce a fost achitat definitiv de instanţa supremă, că va analiza şi va lua o decizie. Secretarul general al Guvernului a spus că dosarul i-a fost deschis pentru că trebuia şi CCR să fie atenţionată de persoane care „s-au crezut dumnezei” în instituţii.

„Nicio decizie nu trebui luată la cald. Voi analiza cu luciditate, având în vedere şi funcţia pe care o exercit în prezent. Şi sper să iau cea mai bună decizie – să nu mă pripesc, să fiu un om echilibrat. Din păcate, alţii nu au procedat la fel cu mine”, a declarat Toni Greblă, citat de Mediafax. 

DNA a cerut condamnarea lui la închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii, a scris Adevărul. Procurorii anticorupție l-au acuzat că a primit bunuri și servicii de la oameni de afaceri, ca să facă demersuri în favoarea lor pe lângă instituții de stat.

În 2015, Toni Greblă, când a fost demarată ancheta DNA, fostul judecător al CCR a fost reținut pentru 24 de ore. El a decis atunci să-și dea demisia din CCR. Procesul a început în septembrie 2015.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Felicitări magistraților autentici!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
79 de ani de la răpirea Basarabiei. Ambasada Rusiei spune că URSS a eliberat teritoriul!
28 iunie 1940. Una dintre cele mai dureroase zile pentru poporul român, ziua când Basarabia ...