Tăriceanu acuză OPOZIȚIA că a pus piedici legii votului din Diaspora

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat opoziția că a îngreunat procedurile de adoptare a proiectului de lege privind votul din Diaspora. Șeful Senatului a spus că a convocat astăzi o ședință de Biroul Permanent, în cadrul căreia proiectul adoptat de comisia comună Senatului și Camerei Deputaților trebuia trimis spre avizare. Dacă totul mergeam bine, luni dimineață erau primite avizele, iar luni după amiază proiectul de lege era adoptat de camera superioară a Parlamentului, a menționat Tăriceanu într-o postare pe Facebook. Doar că, opoziția nu s-a prezentat la ședintă.

„Am fost la ședința Biroului, unde a fost prezentă și presa: au fost 4 membri ai Biroului Permanent. Vașnicii reprezentanți ai PNL și USR, care au urlat ca din gură de șarpe că românii au fost umiliți la alegerile din 26 mai, au „strălucit” prin absență.

Dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculație politică și un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din diaspora și nu îi preocupă cu adevărat care e soluția pentru a îndrepta lucrurile. Altfel, ar fi fost prezenți la ședința Biroului Permanent pentru a demara procedurile așa cum am prezentat.”

Varujan Vosganian, tot pe Facebook, a acuzat opoziția că nu dorește să se reglementeze votul din Diaspora. Subînțelesul era clar: opoziția beneficiază de pe urma emoției create de cozi la vot.

Senatorii PNL și USR (Silvia Dinică, Alina Gorghiu, Marcel Vela, Cornel Pop) au lipsit de la ședința Biroului Permanent al Senatului unde trebuia să se stabilească procedurile privind legea votului din străinătate. Pentru ei important nu e să se reglementeze, ci să NU se reglementeze chestiunea votului din străinătate.

În schimb, senatorul PNL Alina Gorghiu îl acuză pe fostul său șef de partid că a pus intenționat ședința vineri, deoarece știa că sunt multe absențe. În plus, fostă co-președinte a PNL a spus că cvorumul de ședință putea fi asigurat doar de senatorii PSD-ALDE.

„Eu sunt una dintre cei care, așa cum dl Tăriceanu s-a exprimat în declarații, am „strălucit prin absență”, fiind plecată în perioada 23-28 iunie la un summit al femeilor lideri politici (WPL Summit 2019 “Taking Actions to Advance Society Through SDGs”), care s-a desfășurat la Tokyo. Și ce să vezi!? Inclusiv dl Tăriceanu a aprobat deplasarea. Dar uneori memoria se mai pierde cu timpul…de aia ai totuși consilieri și secretari mulți, să-ți mai amintească când tu dai rateuri!”

Potrivit modificărilor propuse la legea electorală, votul din Diaspora se va întinde pe trei zile – vineri, sâmbătă și duminică. Legea revizuită ar urma să fie gata în această sesiune parlamentară extraordinară.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Timmermans ar putea fi ales mâine președintele CE! Merkel NU se opune
Angela Merkel a acceptat că Manfred Weber, protejatul ei, nu o să fie noul președinte ...