Viorica Dăncilă, prima femeie care a devenit președinte al PSD

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Viorica Dăncilă a câștigat detaşat alegerile pentru conducerea PSD. Dăncilă a acumulat 2.828 de voturi pentru a deveni președintele partidului, devenind astfel prima femeie în această funcție. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general, după ce a strâns 2366 de voturi. S-au confruntat cele două școli de gândire: cea reprezentată de noua conducere impusă după alegeri, în frunte cu Viorica Dăncilă, care susține că s-a renunțat la mesajul anti-european și anti-stat de drept, și cea reprezentată de simpatizații și susținătorii lui Liviu Dragnea, cum este Codrin Ștefănescu, care a țintit poziția de secretar general, dar și de personaje angajate oficial în lupta anti-UE, cum este Liviu Pleșoianu, care a candidat la funcția de președinte şi a obţinut 715 voturi, mult mai mult decât Şerban Nicolae.

„Votul vostru mă onorează și mă responsabilizează. Știu că va fi un drum complicat și că acum încep luptele, dar sunt milioane de români care cred în noi. Sunt mulți oameni a căror speranță e legată de PSD. Toți îmi spuneau să accepți, ești prima femeie prim-ministru. Și atunci m-am gândit, am o dublă responsabilitate, am responsabilitatea să duc această țară pe drumul bun. Vreau să arăt întregii țări că un prim-ministru femeie poate fi la fel de bun ca un președinte bărbat. Mulți au spus că nu vom putea avea un președinte de succes, dar iată că peste câteva zile încheiem Președinția rotativă a UE și vreau să le mulțumesc tuturor. A adus multe cuvinte de laudă pentru România. Chiar dacă următoarea președinție va fi peste 14 ani, am arătat mă merităm aprecierea tuturor statelor membre.

Azi m-ați votat primul președinte femeie din PSD. Vom aduce PSD pe primul lor în preferințele românilor. Vom duce partidul spre victorie. PSD e cel mai românesc partid, e partidul care întotdeauna a pus în primul rând românii și soarta României. Suntem partidul care poartă în suflet tricolorul, partidul cel mai pro-european, un partid deschis care trebuie să aducă viitorul României. Vreau să vă cer să aveți încredere și să ne implicăm ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine”, a spus Dăncilă.

Câţiva vorbitori şi-au adus aminte de Liviu Dragnea care stă în puşcărie pentru că s-a opus statului paralel.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Crima din Bragadiru / Victima, fiica unui MILIONAR din judeţul Olt, ucisă pentru 150 de lei
Manuela Emilia Mustăţea, tânăra olteancă de 30 de ani, ucisă într-un cartier rezidențial din Bragadiru, ...