Duhovnicul Regelui Mihai ridică Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” în Franța

Valentin Borcea Uncategorized

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale, cel care i-a dat ultima Împărtășanie Regelui Mihai, va ridica o nouă biserică ortodoxă în Franța. Lăcașul de cult va avea hramul „Sfântului Ștefan cel Mare”, la sanctificare căruia Regele Mihai a avut un rol covârșitor.

Parohia a cumpărat un teren de 1056 de metri pătrați pe care vor fi construite biserica și un centrul cultural misionar, a declarat pentru agenția de presă Basilica un reprezentant al Mitropoliei Europei Occidentale.

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit duminică piatra de temelie pentru un lăcaş de cult închinat Sfântului Ştefan cel Mare în localitatea Montreuil, în apropiere de Paris. La slujbă au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac, precum și ai Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris, a scris Basilica.ro

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

https://www.facebook.com/bisericaortodoxa.stefancelmare/

https://www.facebook.com/bisericaortodoxa.stefancelmare/

https://www.facebook.com/bisericaortodoxa.stefancelmare/

https://www.facebook.com/bisericaortodoxa.stefancelmare/

Mitropolitul Iosif a venit în seara zilei de 5 decembrie 2017 la reședința regală din Aubonne ca să facă o slujbă pentru Regele Mihai.

basilica.ro

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Pensiile speciale pot fi impozitate
Mult discutatele pensii speciale ar putea fi impozitate pentru a reduce, din cei 11 miliarde ...