Manfred Weber, prima reacție: Axa Macron-Orban și forțe puternice m-au blocat!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Manfred Weber a avut prima reacție după ce Consiliul European nu l-a desemnat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatul de vârf al PPE, pe care partidul său l-a susținut intens pentru șefia executivului european, a spus pentru Bild că au fost forțe puternice în culise care nu au vrut să accepte rezultatul alegerilor.

„Au fost discuții secrete și tratative noaptea-târziu în cadrul cărora axa Macron-Orban a avut câștig de cauză și sistemul Spitzenkandidaten a fost distrus. Aceasta nu este Europa pe care o vreau eu și voi continua să lupt pentru democratizarea UE” a spus Manfred Weber pentru Bild, citat de Politico. 

Emmanuel Macron a fost cel mai puternic adversar al sistemului Spitzenkandidaten (șeful Comisiei să fie ales dintre fruntașii marilor familii europene din alegeri) în general, și al lui Manfred Weber, în special, pe care nu l-a crezut suficient de experimentat.

De asemenea, Viktor Orban și Manfred Weber au avut o ceartă aprinsă și publică, după suspendarea Fidesz din PPE. Premierul ungar a spus că nu-l va susține pe bavarez pentru șefia Comisiei. Weber spusese și el că nu vrea să fie șef al CE dacă va ajunge în funcție cu voturile ungurilor.

„Macron a spus <votați pentru Europa mea, nu a lui Orban>. Și, deodată, au ajuns să lucreze împreună și să avarieze Europa democratică. Avem probleme mari acum. Este clar că Orban s-a răzbunat pe mine. Pot să le spun votanților mei că au fost forțe puternice care nu au vrut să accepte rezultatul alegerilor” a mai afirmat Manfred Weber

Deși dezamăgit, Manfred Weber a spus că o va susținede Ursula von der Leyen.

Plagiat, corupție, proastă administrare, dezastru – ce aduce Ursula von der Leyen la Comisie

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tăriceanu: Iohannis când ne spune ce a negociat la Bruxelles? E inacceptabil ca românii să nu știe!
Pe 2 iulie, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut o conferință de presă în ...