„Tot timpul cei oprimați s-au răsculat, de aceea plecăm din UE!” – eurodeputat britanic

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Primul parlamentar britanic care a luat cuvântul în noul legislativ european a profitat de ocazie să dea o lovitură năprasnică. Ann Widdecombe, aleasă pe listele Brexit Party dar veche parlamentară conservatoare, a spus exact de ce pleacă Marea Britanie: Londra s-a săturat să fie oprimată de Bruxelles:

„Există un tipar care se repetă adesea istorie, de oameni oprimați care se răscoală împotriva celor care îi oprimă, sclavi împotriva stăpânilor, țărani împotriva baronilor feudali, colonii împotriva imperiilor. De aceea pleacă Marea Marea Britanie. Nu contează în ce limbă spun, noi plecăm și suntem bucuroși să pleacăm!” a spus Ann Widdecombe în plenul Parlamentului European. 

Picătura care a umplut paharul pentru eurodeputata Brexit a fost modul în care au fost aleși liderii instituțiilor europene. Ea s-a enervat că înțelegerile de culise au avut câștig de cauză asupra votului oamenilor.

„Nu este democratic și este unul dintre motivele pentru care Marea Britanie are dreptate să plece de aici, să sperăm că până la Halloween. Dacă asta înțelege UE prin democrație, este o trădare serioasă a fiecărei țări reprezentate aici” – a afirmat europarlamentarul Brexit. 

Discursul a fost fie lăudat, fie criticat, în funcție de tabăra ideologică. „Mi-au dat lacrimile. Ea reprezintă majoritatea ignorată. Curajoasă și cu principii. Ann a noastră” a spus o altă eurodeputată Brexit, potrivit The Guardian. „Nigel Farage are concurență pentru rolul de clovn șef al Partidului Brexit în Parlamentul European. Apropo, când Widdecombe vorbește despre colonii care se eliberează de sub imperii, făcea referire la revoluția americană din 1776?” a scris pe Twitter Guy Verhofstadt, reprezentantul PE în discuțiile de Brexit.

Marea Britanie va ieși din UE la 31 octombrie 2019, cu sau fără acord, au spus clar ambii candidați pentru postul de premier, Boris Johnson și Jeremy Hunt. 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Manfred Weber, prima reacție: Axa Macron-Orban și forțe puternice m-au blocat!
Manfred Weber a avut prima reacție după ce Consiliul European nu l-a desemnat pentru funcția ...