Dăncilă, desculț pe plaja de la Sulina cu trei miniștri. Borșul cu apă din Dunăre
La Sulina s-a inaugurat tabăra pentru diaspora, în prezența primului ministruViorica Dăncilă, flancată de de Eugen Teodorovici și Mihai Fifor. Demnitarii s-au plimbat desculță pe plajă. Primul ministru a jucat și ping-pong, la Sulina, cu Eugen Teodorovici, iar când ministrul a ratat o minge, Dăncilă a spus, râzând, cu paleta în mână: „Vă anunț prima remaniere”.
Tot la Sulina, Dăncilă și Teodorovici și-au amintit cum se distrau ei pe vremuri.
Dacă Teodorovici a povestit cum mânca ciorbă cu apă din Dunăre, Dăncilă le-a reamintit colegilor că la Sulina venea să înoate.
Toți cei trei miniștri au promis că vor susține dezvoltarea locală pentru a aduce comunitatea la standardele de altă dată.
Prima Comisie Europeană, la Sulina
Puțină lume știe că pentru ieșirea țărilor române la Marea Neagră s-au dus mai multe războaie ruso-turce. Dupa al VI-lea război ruso-turc, s-a semnat Pacea de la Adrianopol (azi Edirne, Turcia) la 14 septembrie 1829. Prin aceasta pace se diminua considerabil influenta Turciei pe Dunăre. Învinsă de ruși și cu ajutorul puterilor occidentale (în special Anglia, puternic industrializată, interesată de grânele românești), Turcia cedează Măgurele, Galați și Brăila.
Sulina era un punct de carantină al Rusiei. De fapt, un loc prin care vămuia și controla traficul pe Dunăre. Ani de zile nu a colmatat brațele Dunării, deși consulii englezi trimiși la Brăila și Galați cereau asta de nenumărate ori.
A urmat un nou război și puterile centrale au înființat Comisia Europeană a Dunării la Sulina care a funcționat aproape 40 de ani.
Rolul acestia era să asigure un comerț normal și un liber schimb economic pe principii etice.
Clădirea este astăzi o ruină.