Ce se întâmplă cu Legea recunoștinței între generații? Tinerii vor plăti pentru BĂTRÂNI?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE SOCIAL
Transmite:

Săptămâna trecută, 73 de senatori și deputați, majoritatea din PSD, au depus un proiect de lege la Senat prin care tinerii ar fi obligați să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie. Dacă nu va exista un contract între părinți și copii, judecătorii pot fixa o sumă de până la 20% din veniturile lunare ale copiilor. Proiectul a fost depus la Camera Deputaților în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent și înaintat la Senat.

Dumitru Gherman, unul dintre inițiatori, a mărturisit la interviurile “Libertatea” că a fost inspirat de un proiect similar din Uniunea Europeană, care ar fi o recompensă în oglindă față de obligația părinților de a avea grijă de copii până la vârsta de 26 de ani.

Deputatul PSD de Bihor a spus că speranța de viață a crescut ți în România, ar prin fenomenul EMIGRAȚIEI, mulți bătrâni au rămas fără ajutoare. El a negat că acești bani care se vor plăti de către tineri ar veni să suplinească fondul național de pensii. ”Există bătrâni cu venituri modeste sau fără venituri,” a mai spus el.

Citește și: O româncă din Suceava candidează din partea lui Trump în fieful neomarxiștilor americani

Viorica Dăncilă a respins proiectul spunând că PSD nu susține o asemenea idee. ”În Parlament sunt multe idei, dar nu de toate trebuie să ținem seama,” a conchis premierul.

Marius Budăi, ministrul muncii, și-a retras ulterior semnătura de pe proiectul legislativ, intitulat LEGEA RECUNOȘTINȚEI.

Dacă actuala conducere a PSD nu susține proiectul el va rămâne o inițiativă de sertar.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Un ROMÂN a creat mașina cu o cutie automată! Proiectul, luat și ascuns de americani!
Inventatorul român George Constantinescu, Gogu pentru prieteni, nu este astăzi atât de cunoscut. Dar numele ...