Milano cumpără autobuze electrice „a la Cluj”! Cea mai mare comandă din Europa!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Milano a anunțat că va cumpăra 250 de autobuze electrice, un contract estimat la aproape 200 de milioane de euro. Vehiculele sunt de tip Urbino 12 Electric, produse de compania poloneză Solaris. Este cea mai mare comandă de autobuze electrice făcută vreodată în Europa.

Primul lot de 40 de vehicule ar urma să intre în dotarea companiei de transport public din Milano, ATM, în iunie 2020, a scris emerging-europe.com. Milano este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. „Respirăm otravă”, au spus localnicii pentru TheLocal.it.

De asemenea, la începutul lunii, polonezii de la Solaris au semnat un contract și cu Berlin, pentru 90 de autobuze electrice.

Urbino 12 Electric a câștigat titlul de Autobuzului Anului 2017 în Europa. În prezent, acest model circulă în orașe din 11 țări europene, inclusiv România.

Image may contain: sky and outdoor

Fabrica Solaris a fost construită de germanii de la Neoplan în 1995, în apropiere de Poznan, ca să câștige un contract oferit de municipalitate. În prezent, uzina este deținută de spaniolii de la CAF, cei care au făcut și metrourile din București. Solaris are 2300 de angajați și o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de euro pe an.

Image result for solaris fabryka

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PSD invocă exemplul OLANDEI în cazul GRECO: Fără consens între magistrați, nu facem nimic!
Guvernul nu va mai opera nicio modificare în sistemul de justiție până nu va exista ...