Cum să te aperi de ciclon?

Andrei Marcu Uncategorized

Un ciclon, spun specialiștii, este un tip de furtună tropicală care apare mai mult în Atlanticul de sud sau în Oceanul Pacific de Est, în largul coastelor Statelor Unite, Mexicului sau Insulelor Caraibe. Datorită schimbărilor climaterice au apărut și în zona mediteraniană.

Pregătirea pentru ce poate fi mai rău 

Verificați-vă locuința! Construcția să fie la standarde pentru a fi în siguranță. Aveți un adăpost? Alegeți-l pentru orice eventualitate! Monitorizați rapoartele meteorologice îndeaproape, astfel încât să știți când va veni și să vă adăpostiți familia.Nu aveți mult timp. Poate apărea din cea mai rapidă pală de vânt.

Țineți aproape de dumneavoastră apă și îmbrăcăminte uscată. Păstrați o lanternă, baterii, felinare și un radio portabil.

Veificați rutele de evacuare pentu eventuala catastrofă!

Citește și: ANM anunță că România va fi lovită de un ciclon în acest weekend!

Mutați în casă sau în garaj mobilierul de terasă sau de curte. Acestea  pot deveni arme de atac, odată luate de vânt.

Instalați obloane pentru furtună!

În timpul furtunii rămâneți în interior. Numai în caz de urgență, cum ar fi un incendiu, ar trebui să vă aventurați în afară. Păstrați perdele și jaluzele închise și stați departe de geamurile și ușile de sticlă. Opriți energia electrică. Asigurați-vă că aveți o modalitate de a intra într-un mansardă dacă sunteți la primul etaj al unei case și asigurați-vă că aveți mijloace de urcuș pe acoperiș în cazul în care nivelul apei este foarte ridicat , mai ales dacă locuiți într-o zonă aproape de lacuri.

Continuați să monitorizați rapoartele meteo de pe radioul dvs. pentru actualizări!

În urma ciclonului Stați vigilent pentru precipitații ulterioare și inundații locale, chiar dacă cea mai mare parte a furtunii pare a se fi încheiat.  Evitați să conduceți și să stați pe străzi în general, dacă nu aveți motive serioase să le faceți. Aveți grijă la liniile de alimentare descoperite, chiar căzute pe jos, unele dintre acestea putând fi „in charge” și prezintă un pericol de electrocutare.  Inspectați-vă casa pentru daune și faceți fotografii pentru a le trimite ulterior firmelor de asigurare.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cum poate câștiga SIMONA HALEP finala de la WIMBLEDON? Sfaturi de la mari jucători ai lumii
Mari tensimeni ai lumii, din generațiile trecute, îi dau sfaturi lui Simona HALEP cum să ...