Cum verifici dacă un PEPENE este bun?

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse

Pepenele este unul dintr fructele cele mai preferate ale veri. Zemos, durduliu, cu roșul sângeriu, provoacă poftele în zilele toride.

Cum să alegi un pepene bun?

Prima regulă să cauți un pepene verde simetric, fără vânătăi, tăieturi sau ciupituri. Dacă are o fomă neregulată e semn că nu a primit suficientă apă sau soare în timpul creșterii, având un gust uscat și calcaros. Știați că o felie de pepene verde, una din piesele alimentare inerente sezonului de vară, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți circulația și să vă relaxați vasele de sânge?

A doua regulă,  ridicați pepene verde și cântăriți-l cu mâinile. Dacă este mai greu e întotdeauna mai bun. Din moment ce un pepene copt are 92% apă, unul greu indică faptul că este ceea ce cauți. Comparați greutatea unui pepene verde cu un altul de dimensiune egală. Cel mai greu e cel bun.

A treia regulă, evitați pepenii cu coajă strălucitoare. De obicei, asta înseamnă că nu sunt copți. Pepenele perfect pentru consum are o culoare verde închis, fără stridențe.

CITEȘTE ȘI: ANM anunță că România va fi lovită de un ciclon în acest weekend!

 Atenție la ȘMECHERIILE fermierilor!

Coaja galbenă este un semn al unei concentrații ridicate de nitrați. Azotul este un element important pentru creștere și dezvoltarea lor rapidă. În numai trei săptămâni, producătorii care folosesc astfel de substanțe pot crește pepeniipână la 10 kilograme.

Așadar, examinaţi cu atenţie coaja pepenilor!

Aveţi grijă ca pepenele pe care îl cumpăraţi să nu aibă găuri 

Deși unii comercianți susțin că aceste găuri sunt urme de insecte, și nu ace cu nitrați, oricum, încercați să nu cumpărați un astfel de pepene verde.

Înainte de a mânca un pepene verde, puneți pulpa în apă!

Pentru a verifica dacă pepenele verde conține nitrați și pentru a evita intoxicația, aruncați o bucată de pulpă în apă curată la temperatura camerei. Dacă fructul este injectat, apa se va colora în roz. În aceste condiţii, este mai bine să nu mâncaţi acest pepene.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cum să te aperi de ciclon?
Un ciclon, spun specialiștii, este un tip de furtună tropicală care apare mai mult în ...