S-au bucurat DEGEABA! Francezul Bohnert, adversarul lui Koveși, NU s-a retras din cursă!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Jean-Francois Bohnert nu s-a retras și nu se retrage din cursa pentru șefia Parchetului European. Adică nu o lasă singură pe Laura Codruța Koveși, care nu devine automat noul procuror european, așa cum visau unii ieri.

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez.

Surse oficiale au mai explicat, pentru MEDIAFAX, că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruţa Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziţie şi anume germanul Andres Ritter.

De asemenea, nimic nu interzice ca toată procedura să fie luată de la capăt de către noul Parlament. Ar fi cea mai democratică variantă, deoarece componența legislativului este alta.

CE ESTE PARCHETUL EUROPEAN ȘI CE MISIUNE VA AVEA ?

În plus, informația „numirii” lui Jean-Francois în fruntea Parchetului Național Financiar din Franța, care a făcut opoziția să deschidă sticlele de șampanie, lipsește cu desăvârșire în presa franceză. RFI România a anunțat ieri că numirea a avut loc. Dar acum, în articol scrie că Bohnert este doar favoritul lui Macron pentru funcție, care e complet diferit față de informația inițială. Toată povestea începe să sune a un banc cu Radio Erevan.

Franța, în schimb, o va susține public pe Koveși, nu pe Bohnert, a notat Digi24. Emmanuel Macron când va fi făcut cu ou și cu oțet că nu sprijină candidatul țării sale, așa cum este făcută și Viorica Dăncilă.

New Europe: Șanse mici ca PE să o impună pe Koveși, Consiliul îl vrea pe francez

Procuratura europeană acum se formează iar primul său procuror-șef va dicta cum va arăta instituția în viitor. Jurnalistul Mirel Curea a lansat o ipoteză, potrivit căreia liderii UE fac tot acest circ în jurul funcției ca să o compromită.

„De aceea, cred că este foarte posibil ca jocul liderilor europeni să fie unul extraordinar de subtil și cu bătaie lungă: compromiterea din capul locului a Parchetului European și automat a viitoarelor sale acțiuni, cu un an înainte de a începe să funcționeze, prin așezarea în fruntea sa a unui personaj grav compromis, aflat în afara oricărui standard valoric și lipsit de cea mai elementară credibilitate.

Cum vom afla că europenii vor începe să înțeleagă cu cine au de a face? Primul semn va fi acela că telefoanele redacțiilor românești vor începe să sune, iar la celălalt capăt al firului vor fi colegii noștri omologi, jurnaliști din țări ale Europei Centrale și de Est, membre ale UE, care ne vor întreba: De cine ziceați voi că v-a făcut țara praf, cum ziceați că o cheamă, Kovesi? Ne trimiteți și nouă dosarele ei de presă?” a scris jurnalistul pe pagina lui de Facebook. 

Reamintim că Laura Codruța Koveși a fost votată drept candidatul favorit al Comisiei LIBE din Parlamentul European pentru șefia EPPO. Totuși, este doar o victorie de etapă. Decizia finală va fi luată în urma negocierilor dintre PE și Consiliul UE, care și-a exprimat deja susținerea pentru francezul Jean-Francois Bohnert.

Loading...
loading...

3 Comments

  1. Ce inseamna sa fi un prost ziarist. Delegatia franceza a declarat clar si raspicat ca nu retrag candidatura proprilui candidat, dar o sustin pe Kovesi. Asa ca… om vedea.

  2. Articol de doi bani ,menit sa intimideze si sa dezactiveze bucuria unora .Ba , va reusi , fiindca e cea mai buna ! Si voi cei ce nu o iubiti puteti sa va roadeti coada de diavoli nerusinati ce sunteti .Codruta nu are probleme penale , voi aveti asa ceva .Veti vedea si ati merita sa platiti scump pt asta ,neghiobilor !

  3. cum sa sustitii o „doctoresa”care a plagiat 4 % ??

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cel mai mare planetariu din ROMÂNIA se deschide la 200 de metri sub pământ, în Mina Slănic
Cel mai mare planetariu din România se va deschide pe 19 iulie într-un loc cu ...