Simona HALEP intră în legenda tenisului mondial. CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON 2019. A făcut istorie pentru ROMÂNIA

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Simona Halep a învins-o detașat pe Serena Williams cu 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră de joc. A JUCAT cel mai bun meci al vieții ei. A ascultat de recomandările tactice ale antrenorilor, a început printr-un asalt asupra Serenei, de au înghețat tribunele (vorba reporterului BBC), a servit remarcabil din prima și forehandul (lovitură cu partea exterioară a rachetei) a fost de mare as. A reușit să scoată 99% din servele pornite din tun ale adversarei. Vorba aceea, ”pune mingea în teren.” Măcar atât. Dar a reușit să o țină pe linia de fund. Și aici a învins-o detașat pe bătrânică.

A fost o întâlnire între doi foști lideri mondiali, dar, în fapt, părea o confruntare între David și Goliat: Simona Halep avea o singură victorie în cele zece partide jucate până la acum contra celei mai puternice jucătoare din lume aflate încă în activitate.

Cu două zile înainte, SERENA o făcea ”underdog” (perdantă). Astăzi printr-un plan tactic desăvârșit de apărare a loviturilor de tun ale Serenei, cu un joc de linie fabulos și cu o primă servă de excepție, SIMONA  a reșit cel mai bun meci al vieții ei.

Zâmbetul ei din final a cucerit inimile englezilor. Români, n-au fost prea mulți, datorită prețului pipărat al biletului.

În declarația sa, de un mare rafinament, a mulțumit Casei Regale britanice, de două ori, i-a mulțumit Serenei pentru că a provocat-o la atâtea mingi, a mulțumit românilor pentru că i-au fost alături și nu în ultimul rând echipei sale. Cel mai emoționant moment a fost când i-a mulțumt mamei, care atunci când avea 10 ani i-a spus că joci tenis degeaba dacă nu ajungi în finală la WMBLEDON.

Ducele de Kent i-a înmânat trofeul din imagine.

IATĂ CĂ ÎN 2019 a adus marea bucurie românilor.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Elogii de la specialiști și jurnaliști pentru SIMONA HALEP
Wimbledon: Hail Halep! Românca a devenit cea mai recentă campioană a noastră după ce a ...