Dăncilă a STERS PE JOS cu omul lui Cioloș în PE: Vorbiți despre ce nu cunoașteți! Nu aduceți un plus României!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Viorica Dăncilă a prezentat astăzi Parlamentului European bilanțul președinției României la Consiliului UE. Deși mandatul țării noastre a fost lăudat de către parteneri și liderii europeni, criticile au venit tot de acasă. Și pe motive ideologice.

Eurodeputatul PLUS Daniel Tudorache, fost ministru de Interne în guvernul Cioloș, nu a rezistat tentației de a aduce plăcuța suedeză în hemiciclul de la Strasbourg. Acesta a spus că munca grea a președinției a fost făcută de funcționari și de diplomați, deoarece guvernul a fost prea ocupat să scape liderii partidului de pușcărie.

Tudorache a acuzat președinția română, condusă de Viorica Dăncilă, că nu a făcut progrese în cazul a două dintre cele mai grele dosare, bugetul multianual și migrația.  El a spus că trebuie neapărat asigurate fonduri pentru agricultură, sănătate și educație.

„România a dovedit că este mult mai mult decât politicienii care o reprezintă, România înseamnă în primul rând cetăţenii care au stat la cozi pentru a vota pentru o Românie europeană. Cu siguranţă ei meritau mai mult de la această oportunitate care vine o dată la 14 ani” a spus Dragoș Tudorache, potrivit Jurnalul Național. 

În răspunsul său, Viorica Dăncilă a demontat punct cu punct argumentele eurodeputatului lui Cioloș. Șefa guvernului a ținut să-i dea o replică lui Dragoș Tudorache, pe care l-a acuzat că nu face nimic ca să îmbunătățească imaginea României.

„Domnule Tudorache, o să vă răspund în mod special: Nu funcționarii și diplomații României au făcut, au realizat președinția. Președinția a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune ministrul a prezidat lucrările. A fost o foarte bună cooperare, pentru care i-am felicitat pe experții noștri, pe toți cei care s-au implicat, pe toți cei care au acționat cu adevărat pentru România și nu împotriva României.

Cu câteva minute înainte mă întreba cineva: credeți că eurodeputații români vor fi uniți în a aduce un plus de imagine României? Și atunci am spus: da.

Acum plec dezamăgită. Cu oameni ca dumneavoastră nu vom aduce un plus României. Lăsați să rezolvați problemele acasă!

Nu veniți cu ele în Parlamentul European, pentru că aceste lucruri nu aduc un plus de imaginea țării noastre. Mai mult, toată lumea a felicitat Președinția României. Au fost și lucruri pe care unii dintre eurodeputaţi au crezut că le putem face mai bine; dar nu au criticat. Și n-o să vedeți aici în parlament foarte mulți eurodeputați care-și critică tara. Dar dumneavoastră ați făcut-o atunci când vicepreședintele Comisiei Europene a spus că România are un motiv de sărbătoare.

Mai mult decât atât: vreau să vă spun că Uniunea Europeană – documentați-vă un pic înainte! – nu are atribuții pe sănătate, educație și cultură. Vine cu proiecte. Deci ați vorbit și de trei elemente pe care nu le cunoașteți, și cred că nu știți nimic despre realizările Președinției române.

Nu cunoașteți faptul că pe timpul Președinției o țară nu poate interveni. Trebuie să fie un facilitator de consens; și asta a făcut România. Și m-aș fi bucurat dacă la acest proiect deosebit de important pentru țara mea, acest proiect destul de important și foarte important pentru toți cetățenii europeni, s-ar fi găsit consens.

Pentru că am găsit consensul la Comisia Europeană, am găsit consensul la Consiliul European, am găsit consens în rândul multor europarlamentari, am găsit consens la președintele Parlamentului European.

Cu toți am înțeles ca Uniunea Europeană este într-un moment de cotitură și dacă nu vom acționa uniți nu vom da un sens bun construcției europene.

Și am ascultat toate sfaturile și împreună am realizat aceste lucruri. Eu cred că acestea trebuie să ne ghideze și pe următoarea perioadă, să aducem plusvaloare.

Cetățenii nu au nevoie de scandal, cetățenii au nevoie de lucruri care să-i ajute în viața de zi cu zi; de politici mai apropiate de ei, nu de lucruri pe care să le aducem în spațiul public crezând că avem mai multă însemnătate din punct de vedere politic. ” a spus Viorica Dăncilă, potrivit discursului postat pe pagina Guvernului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ursula von der Leyen, confirmată LA LIMITĂ drept viitor președinte al Comisiei Europene
Ursula von der Leyen a fost votată la limită de Parlamentul European drept succesoare a ...