Activiştii din magistratură vor să blocheze activitatea INSPECŢIEI JUDICIARE
Pentru a nu fi în rând cu lumea justiţiei şi a fi mai aproape de activismul poreclit statul de drepţi, magistraţii sistemului din Asociaţia „Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor,” două grupări care n-au comunicat niciodată lista celor pe care-i reprezintă din sistemul judiciar, solicită în instanţă anularea hotărârii Plenului CSM nr. 82/15.05.2019, prin care judecătorul Lucian Netejoru a fost numit pentru încă un mandat de trei ani în funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare. Cele două asociaţii profesionale contestă o procedură în care nu au nicio calitate.Acţiunea este depusă la Curtea de Apel Piteşti, considerată fief al magistraţilor activişti, aceasta fiind şi una din curtile de apel care au declanşat procedura de revocare a actualului preşedinte al CSM. Dosarul a fost înregistrat, potrivit portalului instanţelor, pe data de 5 iulie 2019.
Citeşte şi: Fost cancelar al Austriei, numit în conducerea Căilor Ferate Rusești
Cele două asociaţii au mai pierdut un proces împotriva Inspecţiei Judiciare, acum se îndreaptă împotriva votului CSM. Vor ca o instanţă să anuleze o procedură încheiată de CSM.
Ce le mână în luptă?
Cele două asociaţii se opun la tot ce nu li se pare de partea lor, a celor care şi-au făcut o simbrie din titlul de magistraţi ai străzilor. Acestea s-au dus şi la Bruxelles să protesteze contra legilor jusţiţei, au umblat peste tot cu mesajul amestecului politicului în justiţie, uitând că draga lor coleg, Laura Codruţa KOVESI, e propusă procuror european tot printr-un aranjament politic.
Surse apropiate celor două asociaţii de tip clan, în care nu pătrunde nici musca, relevă legături puternice cu USR, în condiţiile în care judecătorii şi procurorii nu au voie să facă politică.
Aceste două entităţi au făcut făcut permanent larmă împotriva Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (S.I.I.J), dar fără a avea aceleaşi reacţii împotriva abuzurilor procurorilor din DNA.
Interesant e că rar semnează cineva dintre şefi depeşele de presă.