ROMÂNIA, prezentă la cel mai mare important miting aviatic militar din LUME

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL

România este reprezentată anul acesta la cel mai mare și important miting aviatic militar din lume: Royal International Air Tattoo din Marea Britanie. Forțele Aeriene Române au trimis trei avioane, două MiG-21 LanceR C și un C-27J Spartan.

Avioanele de vânătoare aparțin Escadrilei 861 de la Baza Aeriană Kogălniceanu, din județul Constanța. Ambele au venit în zbor până în Marea Britanie iar sosirea a fost transmisă în direct:

Două avioane MiG-21 LanceR C de la Escadrila 861 (Kogălniceanu) reprezintă ROMÂNIA la cel mai măreț show aviatic din lume: Royal International Air Tattoo din Marea Britanie.Ultima oară, MiG-urile românești au zburat la acest show in 2001! Acum celebrează 70 de ani de NATO@airtattoo@forteleaerieneromane#RIAT #royalinternationalairtattoo2019 #royalairforce #forteleaerieneromane #roaf #mig21 #avioane #romania #romaniamare #mareabritanie #aviatie #planepics #instaplane #warbird

Publicată de Newstandard pe Vineri, 19 iulie 2019

Unul dintre avioane va efectua și demonstrații de acrobație aeriană pe tot parcursul weekendului. Pentru organizatorii RIAT, dar și pentru fani, va fi un moment special. Ultima prezență în zbor a unui MiG românesc la acest miting aeronautic a fost în 2001. În 2005, a fost ca exponat static. În plus, acest model de avion este văzut rar, în zilele noastre, la asemenea spectacole.

Prezența aeronavelor de vânătoare ale Forțelor Aeriene Române vine cu prilejul împlinirii a 70 de ani de ani. Aparatele de zbor vor fi parte a formației care va omagia Alianța, a transmis site-ul oficial al Royal International Air Tattoo.

La showul britanic participă peste 20 de țări.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Iohannis, FAKE NEWS cu Macron și Kovesi
Klaus Iohannis și Președinția au devenit o sursă de fake news. După loviturile primite de ...