Iohannis, FAKE NEWS cu Macron și Kovesi

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Klaus Iohannis și Președinția au devenit o sursă de fake news. După loviturile primite de la CCR pe tema referendumului, locatarul de la Cotroceni a încercat să rupă ritmul și să dea lumii altceva de vorbit. Așa că apărut convorbirea cu Emmanuel Macron, care i-a promis lui Iohannis că îl retrage pe Jean-Francois Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European.” se arată într-un comunicat pus pe pagina președinției.

Unele instituții de presă s-au dus după fentă, dar au ignorat ceea ce era evident. Franța nu are cum să-l retragă pe Bohnert, deoarece NU FRANȚA l-a propus. Candidatura a fost individuală, fără a fi susținută de stat. Nici România nu a retras-o pe Kovesi, desi Guvernul nu o susține, deoarece a candidat „”pe persoană fizică”.

Acest fake news prezidențial a generat o situație ciudată. Eurodeputații Maria Grapini și Dacian Cioloș au avut aceeași părere: anume că textul comunicatului este o prostie.

„Aud că Macron îi cere candidatului francez la funcția de procuror șef să se retragă. Păi se poate? Amestec în justiție? Cum poate să dispună un președinte unui cetățean să se retragă de la un concurs? Se poate ca francezii să nu-și susțină francezul? Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică? E ca și cum ar interveni președintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca națională!” –  a notat Maria Grapini pe Facebook.

„Nu avea cum şi nu are cum să retragă un stat membru un candidat pentru funcţia de procuror-şef la nivel european, pur şi simplu pentru că nu sunt candidaţi ai statelor membre. Au fost mai mulţi candidaţi care au trecut printr-un proces de selecţie pe criterii profesionale şi de competenţă. Ceea ce Franţa a anunţat este că începând de acum va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi. Nu are cum să retragă un candidat pe care nu l-a numit” – a spus Cioloș la Digi24.

 

Întreaga campanie de fake news capătă valențe de manipulare deja. Săptămâna trecută, RFI România a scris că Jean-Francois Bohnert s-a retras deja din cursa pentru funcția de procuror șef european, deoarece a primit un post local. Știrea a făcut turul televiziunilor cu iuțelea unui incendiu de Pădure.

 

Doar că vestea a fost infirmată câteva zile mai târziu chiar de către Jean Francois Bohnert, care a spus că nici prin cap nu i-a trecut vreodată să se retragă.

 

https://newstandard.news/2019/07/15/bohnert-nu-m-am-gandit-niciodata-sa-ma-retrag-atac-la-cariera-lui-kovesi/

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Simona Halep: Maica Domnului e mereu în gândul meu!
Într-un interviu oferit pentru Basilica.ro în contextul primirii celei mai înalte distincții a Patriarhiei Române, Simona Halep ...