Marius Oprea: STS este fosta Unitate R a Securității | STS recunoaște, dar parțial

Valentin Borcea Uncategorized

Istoricul Marius Oprea, unul dintre cei mai vocali anticomuniști și antisecuriști din România, a acuzat „serviciile” că lucrează doar pentru cei de la vârf, nu și pentru omul de rând. De asemenea, el a dezvăluit și cum STS este legat de vechea securitate ceaușistă.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este o instituție specializată în frecat menta, mai puțin cînd e vorba de șpăgi/comisioane din banii cu care se clădesc vilele generalilor săi.

STS-ul este de fapt fosta unitate ”R” a Securității, apărută pe 18 decembrie 1992, după ce a fost împănată cu ofițeri de armată și a ieșit de sub tutela MApN, pentru a deveni ”serviciu” de sine stătător.

Unul dintre artizanii acestei situaţii privilegiate a fostului Serviciu „R” din Securitate este chiar fostul locţiitor al comandantului ei, Tiberiu Lopatiţă, ajuns în perioada de tranziţie a unităţii şi a ţării general şi şef al STS, între 1995 şi 1997. Nu este de mirare că pe site ul instituţiei nu se spune nimic despre apartenenţa structurii la fosta Securitate, ci doar că fostul Serviciu „R” a funcţionat „în cadrul Ministerului de Interne”.

Prima misiune importantă a STS – refacerea telefonului roșu cu Moscova

Tudor Tănase, general, fost om de nădejde al Securităţii, reactivat și el de Ion Iliescu în funcţia de director al STS a fost și un abonat la creditele preferențiale ale BANCOREX, pentru a şi cumpăra un imobil. Prima lui misiune importantă, primită de la Iliescu, a fost inițierea și ”punerea în operă” a Hotărîrii CSAT nr. 0048 din 5 octombrie 1993, prin care s a aprobat ”reînnoirea convenției bilaterale româno ruse în domeniul legăturilor criptate telefonice și telegrafice internaționale” cu Moscova, prin care se refăcea ”firul roșu” dintre tovarășii din România și cei din fosta URSS.

A urmat la conducerea STS ”tînăra speranță” Marcel Opriş, cel mai greu şef al STS vreme de 12 ani (din 2005 pînă în 2017). El a provenit din MApN, unde era şef al unei autostaţii la UM 02487, responsabilă de ”războiul psihologic” în zilele Revoluției.

Premierul Dăncilă vrea pedepse MAI ASPRE pentru crimă, viol și pedofilie! Întâlnire de urgență la Guvern!

Marius Oprea, care a deconspirat și legăturile cu Securitatea ale lui Cioloș și partidului PLUS, dă și un exemplu personal.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mii de oameni au semnat o petiție pentru DECAPITAREA criminalului de la Caracal
Mii de oameni (aproape 7800 la ora scrierii acestui articol) au semnat o petiție online ...