Pe History – un REGAL de filme despre Regele MIHAI şi REGINA MARIA

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Celebrul canal de filme documentare american, History, difuzează vineri, 23 august, două filme sub un titlu regal „Zilele glorioase ale istoriei românești” cu „Regele care l-a păcălit pe Hitler” (“The King Who Tricked Hitler”) de la ora 21:00 și, în premieră la History, „Maria, Inima României” („Romania’s English Queen”), de la ora 22:00, informează Media Expres.

citeşte şi: Cum a reuşit Regina Maria să convingă marii lideri ai lumii să recunoască Marea Unire

Documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” a mai fost difuzat de History la moartea Regelui Mihai.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler’ / „The King Who Tricked Hitler’ insistă pe hotărârea și curajul tânărului monarh, în vârstă de 23 de ani, de a rupe alianţa cu Germania nazistă şi a scurtat cel de-al doilea răboi mondial cu 200 de zile.

Documentarul se bazează pe un lung interviu realizat cu Majestatea Sa Regele Mihai şi pune un accent substanţial pe marea trădare de la Ialta, acolo unde marile puteri au uitat de sprijinul acordat de miraculosul şef de stat din Europa răsăriteană.

Cât despre întâlnirea cu Hitler, Mihai l spune:

„Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat prânzul cu Hitler. Nu a fost o întâlnire plăcută.

Este o poveste a intrigilor de palat, o poveste plină de înșelăciuni și dezamăgiri.

De la Palatul Buckingham la București, de la Moscova la Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj cu arma la tâmplă. Și curajul unui tânăr rege care a îndrăznit. România, înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără.

În premieră la HISTORY, documentarul „Maria, Inima României” spune povestea Mariei, nepoata reginei Victoria, care a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi apoi în perioada interbelică.

Povestea ei este un triumf politic dar și o suferință personală. A devenit mireasa Prințului Ferdinand din România în 1893 și. la început, s-a simțit ca o străină într-un regat îndepărtat.

Documentarul „Maria, inima României” a avut premiera la TV pe 1 decembrie 2018, la Pro TV, când programul a fost liderul absolut de audiență între televiziunile din România pe toată durata difuzării, de la ora 18:00 și a fost prezentat la festivalul de filme TIFF din 2019 la Cluj-Napoca, unde a câștigat premiul publicului.

Filmul a fost produs de Chainsaw Europe fiind scris de Trevor Poots, cu John Florescu – Executive Producer, Viorel Chesaru – Senior Producer, Dan Drăghicescu – Associate Producer și este narat de Judith Rosenbauer pentru versiunea în limba engleză și de către Marcel Iureș pentru limba română.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
„Cei care ne conduc provin de pepiniera de cadre a PCR și Secu, filonul de aur al politicii” – șefa tribunalului Timiș
Șefa Tribunalului Timiș a spus, într-o postare pe Facebook, că tot ceea ce vedem în ...