Au trimis trupele SPECIALE după un fost președinte! E acuzat de corupție

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Forţele speciale au luat cu asalt reşedinţa fostului preşedinte al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaiev, acuzat de corupţie. Dar susţinătorii fostului lider au împiedicat trupele kirghize să-şi îndeplinească sarcina, iar un militar a fost împuşcat mortal în cursul confruntărilor violente, potrivit Mediafax.

Potrivit informaţiilor disponibile, Atambaiev este în continuare la reşedinţa sa, aflată la marginea capitalei Kîrgîzstanului, Bişkek, relatează postul BBC News. Autorităţile au transmis că forţele speciale înarmate „doar cu gloanţe de cauciuc” au efectuat miercuri „o operaţiune specială pentru a-l prinde” pe fostul preşedinte, însă susţinătorii lui Atambaiev au tras cu muniţie de război în trupele kirghize.

Ministerul Sănătăţii de la Bişkek a comunicat că 36 de persoane au fost rănite în confruntări, inclusiv câţiva membri ai forţelor de securitate. Un militar a decedat în urma rănilor primite.

Un reprezentant al fostului preşedinte a declarat că mai mulţi membri ai forţelor speciale au fost capturaţi de susţinătorii lui Atambaiev, lucru negat de autorităţi, informează agenţia Tass.

Forţele de securitate s-au regrupat în apropierea reşedinţei lui Atambaiev, fiind indicii că va urma un nou raid.

Atambaiev a fost preşedinte al ţării între 2011 şi 2017, fiind urmat de Sooronbai Jeenbekov, unul din aliaţii săi, însă relaţiile dintre cei doi politicieni s-au răcit.

În iunie, autorităţile de la Bişkek au anulat imunitatea de care beneficia Atambaiev, care este acuzat de corupţie. Fostul preşedinte însă a refuzat să dea curs solicitărilor poliţiei de a se prezenta la audieri, susţinând că este persecutat din motive politice.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Există posibilitatea ca în viitor sa putem recolta celule stem din piele
Cercetătorii de la University of Jerusalem au reușit să transforme celule din pielea unor rozătoare ...