ANUNŢ ŞOC / Criza politică în ITALIA. Salvini vrea totul

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Liderul Ligii Nordului, principalul partid de guvernare al Italiei, vicepremierul Matteo Salvini, a declarat ieri că actuala coaliție de guvernare s-a blocat şi că e imposibilă colaborarea cu “5 stele” şi că ar trebui organizate noi alegeri.

Anunțul șoc a apărut după o perioadă lungă de frământări intense între Liga de dreapta și partenerul său de coaliție, Mișcarea “5 Stele” și aruncă a treia cea mai mare economie a zonei euro într-o incertitudine politică şi mai profundă.

Citeşte şi: Iohannis merge la Washington să se vadă cu Donald Trump! Vezi subiectele de discuție

Disputa a plecat de la iniţiativa reprezentanţilor Ligii Nordului de a construi o cale ferată pentru Treno Alta Velocità, între Turin şi oraşul francez Lyon.

Salvini a declarat că i-a spus premierului Giuseppe Conte, care nu aparține niciunui partid de coaliție, că alianța cu “5 stele” s-a prăbușit după aproape un an guvernare și „ar trebui să redăm rapid  alegătorilor dreptul de a alege o nouă majoritate”.

Parlamentul, care se află acum în vacanţa de vară, s-ar putea reuni săptămâna viitoare pentru a întocmi demersurile necesare, a spus Salvini, referindu-se la necesitatea unui vot de încredere în guvern și demisia premierului.

Salvini stă bine în sondajele electorale datorită politicii sale antiimigraţie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DUPĂ 50 DE ANI / Fanii BEATLES şi-au dat întâlnire pe celebra zebră din ABBEY ROAD
Mii de fani ai trupei BEATLES s-au adunat pe Abbey Road din Londra, locul în ...