Facebook va fi judecată pentru colectare și stocare ilegală de informații

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Facebook va fi judecată pentru colectarea și stocarea ilegală de informații biometrice, a decis un tribunal din SUA. Curtea a respins încercarea companiei americane de a încheia procesul înainte să se ajungă la judecată. Decizia a fost luată cu 3-0 de o curte de apel de la San Francisco şi face referire la tehnologia de recunoaştere facială, a scris Mediafax. 

Compania care administrează cea mai mare reţea de socializare online este criticată de mai mulţi membrii ai Congresului şi autorităţi de reglementare pentru practicile sale. Luna trecută, Facebook a fost de acord să plătească o amendă record în valoare de 5 miliarde de dolari într-un dosar al Comisiei Federale pentru Comerţ.

„Aceste date biometrice sunt atat de sensibile, încât, dacă nu sunt compromise, nu există întoarcere. Nu este ca un card de asigurare socială sau un card de credit, unde poţi să îţi schimbi numărul. Nu îţi poţi schimba faţa”, a declarat Shawn Williams, avocat al reclamanţilor.

Facebook a dat CU BAROSUL în libertatea de exprimare, cu prilejul zilei libertății presei

Facebook a informat în acest context că urmează să facă o nouă contestaţie.

„Întotdeauna am fost transparenţi cu tehnologia noastră de recunoaştere facială, iar utilizatorii pot închide şi deschide această funcţie în orice moment”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Procesul a început în anul 2015, după ce utilizatorii din statul american Illinois au acuzat Facebook de încălcare a unei legi privind datele biometrice.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PoVESTe LGBT, la BBC / Jerson din SULA ŞI Joselyn din CORN, fugiţi în SUA
Joselyn şi Jerson, primul gay din din Honduras şi a doua lesbiană din Nicaragua, au ...