Atac cu bombă la o nuntă! 63 de oameni au murit și peste 180 au fost răniți!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

O nuntă ce avea loc în capitala afgană Kabul a fost întreruptă brusc de o explozie. Un atentator sinucigaș a intrat în salonul unde avea loc petrecerea și a detonat bomba pe care o avea asupra lui. Cel puțin 63 de oameni au murit, inclusiv nuntași și ospătari. De asemenea, 182 de persoane au fost rănite.

Mirele și mireasa au scăpat, dar 14 dintre rudele miresei sunt printre cei decedați. Mirele a spus, pentru presa locală, că el și soția lui sunt șocați. De asemenea, bărbatul a afirmat că nu ar fi crezut niciodată că se poate întâmpla așa ceva la nunta lui.

Image

Nuntașii erau împărțiți în zona pentru bărbați și zona pentru femei și copii, așa cum cere tradiția afgană. Aproape toți din zona pentru bărbați au scos uciși, a scris BBC. De obicei, la o nuntă afgană sunt sute de invitați.

Carnagiul a avut loc în vestul Kabulului, pe care ora locală 22:30, într-un cartier locuit de musulmani șiiți. Aceștia sunt minoritari în Afganistan și priviți cu mare neîncredere de majoritatea sunnită. Șiiți au fost adesea ținte ale unor atacuri comise de grupări sunnite precum talibanii sau Stat Islamic.

Dar, de data aceasta, nimeni nu a revendicat atentatul. Mai mult, talibanii, adesea suspecții de serviciu, au negat că ar fi implicați și au condamnat tragedia.

Pentru talibani, un asemenea atac cade foarte prost. Ei sunt în curs de negociere cu Statele Unite. Extremiștii promit pace și dialog cu guvernul de la Kabul, în schimbul retragerii trupelor americane.

Războiul din Afganistan este cel mai lung conflict armat din istoria Statelor Unite. A început în 2001, după atacul ce a urmat atentatelor de la 11 septembrie, și continuă și în prezent, 18 ani mai târziu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Protestarii din Hong Kong au cântat „God Save The Queen” ca să sfideze comuniștii chinezi
Un grup de protestatari din Hong Kong au cântat pe stradă „God Save The Queen”, ...