Trump a arătat ce NU o să facă în Groenlanda, dacă o va cumpăra!

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL

Donald Trump și-a exprimat interesul să cumpere Groenlanda, uriașa insulă dintre Europa și America care ține de Regatul Danemarcei. Președintele american este interesat de rolul strategic pe care l-ar avea zona pentru Statele Unite. Liderul american a lansat ideea într-o discuție informală cu stafful de la Casa Albă iar cineva dat informația presei. Administrația Trump este infamă pentru scurgerile de informații.

Cazul a făcut mare vâlvă în ziare și online. De asemenea, a primit și un răspuns oficial. Premierul Danemarcei a spus că ideea lui Donald Trump este absurdă. Iar Groenlanda, care este semi-autonomă de Copenhaga, a spus că nu este de vânzare.

Donald Trump și-a făcut renumele ca dezvoltator și investitor imobiliar, așa că Groenlanda ar fi atractivă din acest punct de vedere, dincolo de rolul strategic. Dar președintele american nu vrea să cumpere insula daneză pentru el, ci pentru SUA, așa cum un predecesor de-al său a cumpărat Alaska de la Rusia.

Ca să pună punct speculațiilor, președintele american a postat pe Twitter ce NU o să facă în Groenlanda, dacă ar deveni pământ american.

Image

În imagine, o clădire specifică lui Donald Trump: mare, strălucitoare și cu numele lui pe ea. Este, de fapt, Trump International Hotel din Las Vegas, pus peste o imagine care pare a fi Groenlanda. „Promit că nu o să fac așa ceva în Groenlanda” a scris Donald Trump.

Groenlanda, cea mai mare insulă din lume, contează pentru Danemarca mai mult decât ar conta vreodată pentru. Copenhaga are o influență uriașă asupra chestiunilor de mediu care țin de Polul Nord pentru că Groenlanda este parte a Regatului Danemarcei. Geografic, uriașa insulă înghețată este parte a continentului american. Dar cultural este europeană.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Libera circulație în UK va înceta în caz de no deal Brexit! Cum vor fi afectați românii? Precizările ambasadorului
Ministrul britanic de Interne (Home Office Secretary) Priti Patel a anunțat că libera circulație a ...