GARANTAT SIE / Cătălin Drulă – propunerea USR pentru postul de comisar european

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Deputatul de Timiş, Cătălin Drulă, şeful de campanie al lui Dan BARNA, este propunerea USR pentru postul de comisar european, în cazul în care ROVANA PLUMB nu va fi acceptată de Ursula von der Leyen, preşedintele Parlamentului European, după propunerea de respingere a candidaturii sale de către comisia juridice.

Ca majoritatea liderilor USR, Cătălin Drulă este băiatul lui tata. Tata, Gheorghe Drulă a fost până nu demult numărul doi în firma Felix Telekom, înfiinţată în anul ’92.

Firma Felix Telekom este controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ilieş. Printre membrii fondatori s-a numărat Bancorex — 20%, Felix Computers — 20%, Teleconstrucţia SA — 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries din Israel — 20% şi Terra SA — 20%. Ultima dintre firme este întreprinderea prin intermediul căreia Securitatea făcea tranzacţiile cu armament, susţine o investigaţie Digi. 

În timpul lui Ceauşescu, mai spune sursa citată, Ilieş a fost unul dintre ofiţerii CIE implicaţi în operaţiunile AVS (aport valutar special). Una dintre acoperirile lui Ilieş a fost aceea de diplomat în Elveţia. Acum generalul Ilieş face şi consultanţă pentru firmele de armament. Managerul companiei Felix Telekom este Traian Mihu. Până la Revoluţie a fost directorul tehnic al ICE Felix — întreprindere de comerţ exterior, care producea calculatoare. Acesta apare şi el în nişte combinaţii foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securităţii din Elveţia. (…) Cofondator al Felix Telekom este şi Gheorghe Florin Caspruf (prin Terra SA). Acesta a deţinut compania SC Forte Company SRL care apare în dosarul Microsoft. În aceasta firmă acţionar apărea la acea vreme şi administratorul de azi al firmei lui Ilieş, Traian Mihu”, dezvăluia Flux 24. Firma Felix Telekom este abonată la contracte cu statul.

Citeşte şi: România Curată: USR, 6 candidați cu probleme de integritate în primii 11. La fel ca PSD

„La începutul anului 2019, Felix Telekom SRL, firma patronată de generalul în rezervă Teodor Ilieş, a primit fără licitaţie un contract de 3,7 milioane de lei pentru mentenanţa reţelei naţionale de educaţie. Fostul general SIE a venit cu o ofertă de preţ de cinci ori mai mică decât valoarea estimată de autoritatea contractantă. Firma acestuia a primit în ultimii ani peste 200 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro” – susţine Antena 3.

Cătălin Drulă e unul dintre activiştii pro infrastructură. În Parlament a fost ales preşedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură.

Dacă ar fi numit comisar european, Florian Coldea ar avea încă un discipol în Comisia Europeană. Cătălin Drulă este, la fel ca fostul şef adjunct al SRI, tot din judeţul ARAD.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
LECŢIE DE DIVERSIUNE / Augustin LAZĂR iese la atac. Acuzele le transformă în acuzaţii
După ce şi-a pierdut postul de procuror general, AUGUSTIN LAZĂR, a fost lăsat în pace ...