Americanii plătesc 10.000 de Euro pentru agenda de telefon a unui europarlamentar

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Sylvie Goulard, candidata Franţei la funcţia de comisar european, acuzată că şi-a plătit un consultant fără ca acesta să presteze vreo activitate, a fost chestionată, ieri de parlamentarii europeni şi în legătură cu activitatea de consilier cu venituri lunare de peste 10.000 de euro pentru think-tank-ul american Berggruen Institute, în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2016, când era europarlamentar  European. „A fost legal totul”, a subliniat Goulard. „Recunosc că suma este mare” dar „ea corespunde nivelului care se practică”.

Citeşte şi: Kaufland face bani din “punga seacă”

Pentru o chestiune mult mai minoră, Adrian Severin a fost trimis la închisoare, ulterior justiţia declarându-l nevinovat.

„Cerem un comportament exemplar sau deasupra mediei pentru un comisar european şi în cazul acesta este clar că nu există un astfel de comportament”, a comentat eurodeputatul belgian Marc Botenga, membru al Stângii Unite Europene.

Pentru Berggruen Institute, think-tank fondat de miliardarul germano-american Nicolas Berggruen, Sylvie Goulard a pregătit „documente informative”, „a dat telefoane” şi a ajutat la organizarea mai multor reuniuni publice. „A fost plătită scump, dar i-au cumpărat agenda de contacte”, o explicaţie oferită de o sursă europeană din anturajul lui Goulard.

NICOLAS BERGGRUEN are o avere de câteva miliarde de dolari. Compania sa a activat în domeniul plasamentelor financiare.

A donat jumătate de miliard de dolari Institutului care-i poartă numele.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cine va participa la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles?
Peste trei sute de probe de vin de la 53 de companii vinicole din toată ...