Consecinţele VAPĂRII / A pierdut 22,5 kg în 17 zile. Cazul lui Manzanares din SUA

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII SOCIAL Uncategorized

Jeffrey Manzanares, în vârstă de 33 de ani, se află în unitatea de terapie intensivă a Spitalului Universității din Utah, de aproape o lună. În acest timp a fost tratat pentru bolile provocate în sistemul respirator de vapare (fumatul de ţigări electronice cu vapori, cele mai ieftine) și pentru alte infecții pulmonare.

În cele 17 zile cât a stat la terapie intensivă, Jeffrey Manzanares, medicii au descoperit că pe lângă bolile asociate vapării s-a infectat cu un metapneumovirus care a dus la pneumonie.

Din 573 de pacienți ale căror obiceiuri vaping au fost evaluate până acum într-un studiu recent, 76% au raportat utilizarea THC – ingredientul psihoactiv din marijuana – iar unii dintre aceștia au folosit și produse de vapare cu nicotină.

Unii medici americani susţin că pacienţii se prezintă cu gripă sezonieră şi pot avea şi boli ale vapingului.

Citeşte şi:

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

SIMPTOMELE vătămărilor prin VAPING

Primele simptome ale vătămării prin vaping includ scurtarea respirației, tuse, dureri în piept, febră și, în unele cazuri, simptome gastro-intestinale, cum ar fi greață, vărsături și diaree.

„Toate acestea pot fi asociate gripei”, a spus dr Koppaka reporterului REUTERS.

În plus față de gripă, multe infecții respiratorii, inclusiv infecții fungice, pot provoca simptome care ar putea ÎNCURCA medicii în punerea unui diagnostic corect de vătămare prin vaping.

Gripă, corelată cu vaping

În Statele Unite, gripa se activează în luna octombrie și noiembrie și, de obicei, atinge vârful de contaminare în masă între decembrie și februarie.

Faptul ca un anumit individ care se prezintă pentru evaluare clinică ar putea avea gripă, acuzele de stări proaste trebuie corelate cu leziunile pulmonare din cauza e-ţigărilor, a mai spus Koppaka.

Până la 72% dintre primii bolnavi din Illinois și Wisconsin au solicitat tratament medical în ambulatorii și camerele de urgență, înainte ca medicii să-i admită într-un spital cu leziuni pulmonare severe cauzate de vaping, au raportat oficialii din statul New England publicaţiei “Journal of Medicine” luna trecută.

Oficialii sănătăţii din SUA pregătesc un ghid pentru medici în vederea analizei celor doi factori prezenţi; atât virusul gripal, cât şi vapingul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Scada rata medie anuală a inflaţiei: 3,49%, mai mică decât prognoza BNR din mai
Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut ...