Adrian NĂSTASE: „PSD va trece printr-o „napârlire” necesară. Mulţi oportunişti sau şobolani vor sări din barcă”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, face o analiză la sânge despre greşelile în lanţ ale PSD din ultima perioadă. El consideră că cea mai marcantă eroare a fost presiunea baronilor pentru ca VIORICA DĂNCILĂ să candideze la preşedinţie. “Soluţia corectă politic, la acel moment, era candidatura lui Tăriceanu şi formarea unei majorităţi parlamentare consolidate până la alegerile parlamentare,” a mai spus domnia sa pe blogul adriannastase.ro

Iată textul integral:

“Prin votul la moţiune s-a încheiat o perioadă de decizii eronate ce au dus la pierderea guvernării. În urmă cu mai multe luni, scriam că există trei obiective pe care le poate urmări Viorica Dancila – câştigarea alegerilor prezidenţiale (obiectiv ce pare redus la intrarea în turul doi), păstrarea guvernării până la alegerile parlamentare (obiectiv pierdut) şi reconsolidarea partidului, ca obiectiv pe termen lung.

O analiză a greşelilor comise va fi făcută, fără îndoială. Aş menţiona, între altele, configurarea, de către Dragnea, a listelor PSD pentru parlamentare, liste bazate pe agende de telefon şi pe interese clientelare – ceea ce a permis trădări şi tranzacţionism, lipsa de voinţă şi de coerenţă în parlament. Au lipsit de pe aceste liste personalităţi marcante, în special în domeniul juridic. „Masa de manevra” gândită de Dragnea s-a împrăştiat în funcţie de bătaia vântului. Nu vreau să învârt cuţitul în rană dar acest al doilea semnal de alarmă trebuie luat în calcul foarte serios.

Citeşte şi: Orban va putea compune o majoritate lejeră doar cu sprijinul PSD

Scriam ca Viorica Dăncilă riscă să devină un ţap ispăşitor al deciziei de a candida. Soluţia corectă politic, la acel moment, era candidatura lui Tăriceanu şi formarea unei majorităţi parlamentare consolidate până la alegerile parlamentare. Baronii partidului, la fel ca şi în cazul candidaturii lui Ponta, au făcut presiuni asupra ei să candideze, considerând că cel mai mare partid social-democrat din Europa nu-şi poate permite să nu aibă propriul candidat la prezidenţiale. Acum, probabil, unii dintre ei o vor ataca pe Dăncilă, considerând că ei nu erau de acord si cu pierderea guvernării. De aceea, probabil, se vor da astăzi două hotărâri de guvern pe o rectificare rapidă de buget.

Unii dintre liderii partidului vor încerca să se agaţe de putere, poate vor mai ciupi câteva luni de benficii, alături de Ponta, Tăriceanu, Băsescu.

Ar fi o mare greşeală. Partidul are nevoie de o strategie pe termen mai lung. O nouă politică de cadre, idei coerente de politici publice, o asumare clară a opţiunii de stânga, departamente funcţionale, o structură dinamică de tineret (trădarea preşedintelui acestei structuri ar trebui să dea de gândit).

O altă bătălie este în curs. Viorica Dăncilă şi-a asumat-o şi trebuie să o ducă la capăt, încercând un rezultat cât mai bun.

„Avantajul” votului de ieri este că partidul va trece printr-o „napârlire” necesară. Mulţi oportunişti sau şobolani vor sări din barcă. Chiar şi unii din apropierea fostului premier.

În astfel de momente, trebuie să ne amintim ce spunea Pierre de Coubertin: „Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă”.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Simona HALEP a fost cerută în căsătorie. Vezi când va avea loc nunta!
Zori de nuntă se prefigurează în familia Halep. Miliardarul aromân Toni Iuruc i-a cerut lui ...