După ce n-au dat niciun ban / SPUMA liberală s-a pus moţ la inaugurarea Casei Memoriale “Iuliu Maniu”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

Ludovic Orban şi Rareş Bogdan, împreună cu o suită de liberali, au ţinut să participe la inaugurarea Casei Memoriale a lui Iuliu Maniu. După ce nu au dat niciun ban, s-au pus moţ peste eveniment, comentează un vechi ţărănist.

 

“Astăzi ,la inaugurarea casei memoriale “Iuliu Maniu” Bădăcin 2019, liberali, prin cel mai nereprezentativ liberal, au ținut sa fie prezenți, in intimitatea celui ce nu i-a vrut niciodată. – în Bădăcin, Sălaj, România, scrie Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, pe pagina sa de facebook.

Clădirea este monument istoric memorial, fiind construită în anul 1879 de către tatăl marelui om politic, Ioan Maniu, descendent pe linie paternă din familia lui Simion Bărnuțiu. La conacul de la Bădăcin s-au luat decizii importante pentru națiunea română din Transilvania. Aici s-au întâlnit oameni politici care au realizat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Cristian Borz, preot greco-catolic în Bădăcin, a inițiat un proiect de strângere de fonduri pentru reabilitarea casei, în mai multe etape, prima fiind cea de consolidare a fundației, pentru că în caz contrar exista riscul prăbușirii. Potrivit preotului, după anul 1947, când Iuliu Maniu a fost arestat, casa a fost transformată pe rând în depozit de îngrășăminte chimice, sediu de gospodărie mixtă, tabără pentru copii și, în ultima perioadă, cămin pentru copii cu handicap sever. În tot acest timp clădirea a fost prost întreținută.

Citeşte şi: “Odioasa” GUVERNARE PSD a adus bunăstare românilor. Cifre seci. Indicatori economici

Victor Ciorbea a donat 10.000 de lei. Consiliul Judeţean pesedist 100.000 de lei

Casa este construită din materiale tradiționale — lemn, cărămidă și parțial din cărămidă nearsă, din această cauză procesul de deteriorare fiind extrem de rapid.

Preotul greco-catolic a lansat subscripţia publică. Printre finanţatori, potrivit informaţiilor presei locale au fost Victor Ciorbea cu 10.000 de lei, Consiliu Judeţean, condus de Tiberiu Marc, PSD, a finanţat proiectul cu 100.000 de lei.

În total, potrivit surselor Newstandard.news, preotul Cristian Borz a reuşit să adune aproape 100.000 de euro din donaţii şi sponsorizări. Ministerul Culturii nu a dat niciun ban.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
TVR1 – ora 21 / „Şansa la viaţă”, un reportaj tulburător despre transplantul cardiac din România
Două bătăi de inimă şi doar patru ore între Sfârşit şi Început, Moarte şi Viaţă, ...