De ce partenerul strategic o vrea pe Birchall la justiție?

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC

Rumoare în lumea politică. Ana Birchall rămâne la Ministerul Justiției, spun sursele de presă. Încă nu se știe dacă trece guvernul prin Parlament, dacă Ludovic Orban va compune o majoritate și pleașca e dată. Ana Birchall, la justiție.

Dacă informația se confirmă de realitate e semn că PNL nu e de capul lui. Are lesa pusă. Partenerul strategic de peste Ocean o vrea în gubernie pe Birchall. Cine să spună nu?

Femeia cu o avere matusalemică are propte serioase. Într-o țară normală la cap, nu ar putea veni parașutată peste capul politicienilor.

Dacă Orban o va accepta e primul semn de vasalitate. Primul viol în public la independența politică ar putea fi transformat în iubire de cel puțin un an.

Va mai fi cine să se opună dării pe gratis a gazului de la Marea Neagră?

Miza menținerii lesei justiției este imensă pentru stăpânii de sclavi care prin anticorupție au pus botniță și cătușe tuturor celor care nu s-au predat. Vor revenirea în forță a procuristanului.

Când bunicii noștri așteptau americanii, nimeni nu s-ar fi gândit că Unchiul Sam are doar interese, nu și sentimente.

Ne mai întrebăm de ce ne-a lăsat pradă la ruși, jumătate de secol? De ce nu i-a dat nicio viză de speranță Regelui Mihai să revină pe tron?

Acum mi se confirmă, încă o dată, de ce ofițerul CIA din Elveția nu l-a lăsat în ianuarie 1990 să urce în avionul destinația București.

Poate că dacă aveam un Rege nu puteau juca #metoo cu servitoarele politice și destinul nostru ar fi fost altul.

Dacă pe față i se impune lui Orban, Ana Birchall, e semn că lesa este încă ținută strâns. Poate să și gâtuie yesman-ul. Oricând și oriunde.

Loading...
loading...

One Comment

  1. cozma ioan mangaliaCozma

    aveti dreptate in cea mai mare parte dar am rezerve fata de parerea despre regele mihai . va indic sa lecturati cartea autoruluiJAMES ALEZANDER GINSBORG ,reeditata dupa 1989 sa vedeti cu ce se ocupa regele inainte de abdicare si ce averi avea si ce cheltuieli facea casavregala !iti pui mainele in cap !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Preşedintele Klaus IOHANNIS a desemnat primul ministru
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, 15 octombrie 2019, numele noului prim-ministru. Acesta este, aşa ...