Parisul are de acum: Promenade Marie de Roumanie

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

La 100 de ani de la Participarea Sa la Conferinţa de pace de la PARIS, Reginei Maria, în semn de omagiu, primăria metropoleu i-a conferit numele unei străzi la doi paşi de Turnul Eiffel. Azi, în prezenţa ambasadorului Luca NICULESCU a fost inaugurată  promenada care îi poartă numele – Promenade Marie de Roumanie.  Este prilej de MÂNDRIE şi un pios omagiu adus suveranei ce a susţinut România să lupte alături de Franţa în timpul Primului Război Mondial.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu a fost cel care a susţinut foarte mult ca acest proiect să devină realitate, într-o zonă foarte vizitată de turişti: pe malul Senei, la trei paşi de Turnul Eiffel:

Citeşte şi: BANCA MONDIALĂ confirmă „odioasa” moştenire a guvernării PSD

«Anul 2019 este unul simbolic : pentru că sunt 100 de ani de la celebra călătorie a Reginei Maria în România. 15 octombrie 2019 – se împlinesc 97 de ani de la încoronarea Reginei Maria. După cum s-a văzut şi în discursurile de astăzi, Franţa mulţumeşte şi o onorează pe regină prin gestul făcut astăzi. Faptul că o regină atât de simbolică pentru România are numele într-un loc atât de simbolic pentru Franţa, pentru Paris şi pentru lumea întreagă este ceva minunat,» relatează RFI.

Cu acelaşi prilej, Luca NICULESCU şi-a amintit că în urmă cu un secol un jurnalist francez îi spunea Reginei Maria că Parisul o va iubi mult. Şi iată încă o probă de iubire împlinită.

Majestatea Sa Margareta a ţinut să fie prezentă în momentul unic de recunoaştere a unui suveran român de către administraţia uneia dintre cele mai mari metropole ale lumii.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DĂNCILĂ îl provoacă pe IOHANNIS la prima CONFRUNTARE
Premierul Viorica Dăncilă, dat jos prin Moţiunea de cenzură, a anunțat marți că îl cheamă ...