Parisul are de acum: Promenade Marie de Roumanie

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL
Transmite:

La 100 de ani de la Participarea Sa la Conferinţa de pace de la PARIS, Reginei Maria, în semn de omagiu, primăria metropoleu i-a conferit numele unei străzi la doi paşi de Turnul Eiffel. Azi, în prezenţa ambasadorului Luca NICULESCU a fost inaugurată  promenada care îi poartă numele – Promenade Marie de Roumanie.  Este prilej de MÂNDRIE şi un pios omagiu adus suveranei ce a susţinut România să lupte alături de Franţa în timpul Primului Război Mondial.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu a fost cel care a susţinut foarte mult ca acest proiect să devină realitate, într-o zonă foarte vizitată de turişti: pe malul Senei, la trei paşi de Turnul Eiffel:

Citeşte şi: BANCA MONDIALĂ confirmă „odioasa” moştenire a guvernării PSD

«Anul 2019 este unul simbolic : pentru că sunt 100 de ani de la celebra călătorie a Reginei Maria în România. 15 octombrie 2019 – se împlinesc 97 de ani de la încoronarea Reginei Maria. După cum s-a văzut şi în discursurile de astăzi, Franţa mulţumeşte şi o onorează pe regină prin gestul făcut astăzi. Faptul că o regină atât de simbolică pentru România are numele într-un loc atât de simbolic pentru Franţa, pentru Paris şi pentru lumea întreagă este ceva minunat,» relatează RFI.

Cu acelaşi prilej, Luca NICULESCU şi-a amintit că în urmă cu un secol un jurnalist francez îi spunea Reginei Maria că Parisul o va iubi mult. Şi iată încă o probă de iubire împlinită.

Majestatea Sa Margareta a ţinut să fie prezentă în momentul unic de recunoaştere a unui suveran român de către administraţia uneia dintre cele mai mari metropole ale lumii.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DĂNCILĂ îl provoacă pe IOHANNIS la prima CONFRUNTARE
Premierul Viorica Dăncilă, dat jos prin Moţiunea de cenzură, a anunțat marți că îl cheamă ...