N-a plecat cu REGINA ELENA / INCREDIBILA poveste a Sfântul VLADIMIR GHIKA, rămas în ţară

Marius Ghilezan ACTUALITATE INEDIT SOCIAL

Cel ce avea să devină Sfântul VLADIMIR GHIKA era preot la Biserica franceză în ianuarie 1948. În ziua de 3 ianuarie 1948, tânărul Rege Mihai a fost silit să părăsească țara, împreună cu MAMA SA REGINA ELENA. Vladimir Ghika avea ocazia de pleca, împreună cu fratele său Dimitrie și cumnata sa, Elisabeta, cu trenul regal. Însă păstorul a refuzat să-și părăsească turma. A fost evacuat în miez de iarnă din apartamentul fratelui Dimitrie din Bulevardul Dacia și s-a mutat într-o cămăruță modestă la Sanatoriu. A FOST prezent în gara BĂNEASA. Aproape de ora plecării şi-a dat seama că nu are paşaportul la el. Regina Elena i-a recomandat să meargă după actul de identitate. I-a promis că trenul îl va aştepta. Vladimir Ghika avea să o uimească. “Majestate, dacă aşa a vrut bunul Dumnezeu, voi rămâne.” Trenul a plecat. Parohul bisericii franceze din Bucureşti a rămas. A mai slujit vreo trei ani cu biserica plină şi l-au arestat în 1952. S-a sfârşit în chinuri în Penitenciarul Jilava în 16 mai 1954. Şi-a prevăzut moartea.

Citeşte şi: Osemintele REGINEI ELENA, înhumate în Necropola Regilor de la Curtea de Argeş

Recent, Vaticanul l-a Beatificat.

Vladimir Ghika provenea dintr-o familie de domnitori ai Moldovei. S-a născut la Constantinopol. Tatăl său era ambasador la Înalta Poartă. A cerut Papei Pius al X-lea dreptul să slujească. Nu i s-a dat o biserică. A fost un pastor itinerant. A slujit în mai multe ţări şi pe mai multe continente. Papa având să-l poreclească “Apostolul vagabond.”

O singură minune a Apostolului vagabond

După ce Cardinalul Dubois, Arhiepiscopul Parisului, l-a sfinţit ca preot, şi-a luat o parohie în sudul metropolei, în zona săracilor.  Se spune că nici scaun nu avea. L-a cărat cu tramvaiul.

După 16 ani a luat din nou calea voiajelor duhovniceşti.

Legenda spune că la Le Havre s-a dus în port. A întrebat o serie de japonezi unde pleacă vaporul. Bătrânului cu glugă i s-a indicat direcţia. Departe. Unde? În Japonia. Pe drum i-a întrebat cum este ibiceiul la întâlnirea cu Împăratul Hirohito? Interlocutorii au rămas blocaţi. Nimeni nu ajunge la suveran. El a insistat. Poate să-i pună mâna pe cap celui ce i se spunea Shōwa? I s-a zis clar că nimeni nu are voie să-l atingă pe Mejestatea Sa. I se va tăia mâna. A ajuns după câteva luni. Mărturiile istorice spun că a reuşit să-şi aranjeze o audienţă. La un moment dat i-a spus Împăratului Shōwa că ştie ce suferinţă are. I-a pus mâna pe cap, în semn de binecuvântare. Un gardian a sărit cu sabia. Împăratul i-a făcut semn în sens de retragere. Monseniorul i-a făgăduit că peste nouă luni i se va naşte fiul mult dorit. Şi 23 decembrie 1933, după nouă luni de la intempestiva vizită a Apostolului Vagabond, a venit pe lume Akihito.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Barna, terminat ! Coldea i-a stabilit înlocuitorul. Vezi cine REAPARE pe turnantă!
Lovitura dată lui Dan Barna, chiar într-o publicaţie controlată până nu de mult de generalul ...