Avertisment chinez: Sub pretextul SECURITĂŢII naţionale, unele STATE lansează atacuri cibernetice

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

China produce cea mai înaltă tehnologie cibernetică.

Recentul război comercial, lansat de Donald Trump, bulversează piaţa şi companiile din domeniul tehnologiilor înalte. Interesul SUA, nedeclarat, este ca şi companiile de stat chineze să nu controleze piaţa globală.

Pe ‘to do list-ul” primit de Klaus Iohannis de la Donald Trump figurează şi licitaţia 5 G din România. Fără a nominaliza numele companiei, Huawei, preşedintele american susţine în spaţiul public că la umbra noilor tehnologii, China ar controla informaţiile de securitate naţională.

În fapt şi de drept, Trump exercită presiuni internaţionale pentru ca Intel, concernul american, să poată realiza un join-ventures cu Huawei, de departe lider mondial în noile tehnologii. 

Citeşte şi: „China conduce BOOM-ul dispozitivelor 5G. Huawei este probabil câștigător”

Mentalitatea războiului rece guvernează cyberspace-ul 

„Mentalitatea Războiului Rece” și „un comportament brutal” guvernează cyberspace-ul şi diminuează încrederea reciprocă, a declarat șeful propagandei din chineze, duminică, la începutul Conferinței Mondiale a Internetului, care se desfăşoară în orașul Wuzhen din estul Chinei.

Huang Kunming, șeful departamentului de comunicare al partidului comunist de guvernământ din China, a mai spus că sub pretextul securității naționale, unele țări lansează atacuri cibernetice asupra altor țări și a unor companii. Huang nu a specificat la ce țări se referă, potrivit Reuters.

„Mentalitatea Războiului Rece și jocul cu sumă zero au oprit și au împiedicat liberul schimb în spațiul cibernetic. De asemenea, comportamentul brutal al unor state în cyberspace a avut un impact negativ asupra încrederii reciproce”, a spus el. „Folosind securitatea națională drept scuză, unele țări au atacat alte țări și corporaţii. Acest lucru a sporit incertitudinea, opoziția și negativitatea în cyberspace. ”

Citeşte şi: PREMIERĂ | Hârtia prin care Churchill a vândut ROMÂNIA ruşilor, expusă public prima dată

Conferința mondială a internetului, una dintre cele mai importante conferințe tehnologice ale țării, are loc anul acesta pe fondul creșterii tensiunilor dintre SUA și China, care a umbrit în special sectorul tehnologic.

Citeşte în continuare ––>

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIORICA DĂNCILĂ primeşte susţinerea unor grei ai politicii
Candidatul Viorica Dăncilă are probabil cea mai grea susţinere: un  secretar adjunct al NATO (e ...