BBC avertizează: Pădurile României sunt tăiate „într-un ritm alarmant”

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Plecând de la cazul lui Liviu Pop, pădurarul din Maramureș ucis săptămâna trecută,  BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, relatează, trage un semnal de alarmă asupra modului cum sunt exploatate pădurile României.

Celebrul post britanic relatează că în ultimii doi ani au fost omorâţi doi pădurari de către hoţii de lemne.

Corpul neînsufleţit a lui Liviu Pop a fost descoperit săptămâna trecută într-o râpă, împuşcat, probabil, cu propria-i armă.

BBC precizează că Liviu Pop a răspuns unui pont care făcea referire la o tăiere ilegală în pădurea pe care o păzea.

Publicând o fotografie cu un ciot de creastă despădurită, site-ul BBC are următoarea explicaţie foto: “România este cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa. Exploatarea forestieră ilegală reprezintă un mare risc.

El este al doilea silvicultor ucis în România în mai puțin de o lună. „Cele două crime au ridicat problema siguranței pentru cei al căror scop este să protejeze pădurile acestei țări din partea de est a UE. (…) Există o teamă considerabilă cu privire la nivelul de violență pe care hoții de lemne sunt dispuși să-l facă pentru a defrișa pădurile”, subliniază jurnaliștii britanici, arătând că aceste lemne pot ajunge oriunde în Europa, ca mobilier, hârtie sau materiale de construcții.

Citeşte şi: Protest împotriva legilor siguranţei / Ziarele din Australia apar cu prima pagină neagră şi cu apostila „SECRET”

Jurnaliștii de la Londra îl descriu pe Liviu Pop ca fiind tatăl a trei copii, iar în articol este citat și procurorul Bogdan Gabor, care declară că în acest moment nu sunt suspecți în acest caz de crimă. Acesta mai spune că este posibil ca hoții de lemne să-l fi împușcat pe pădurar cu propria lui armă.

Acolo unde MAFIA PĂDURII face legea

Jurnalistul BBC Stephen McGrath a stat de vorbă și cu Gabriel Păun, președintele organizației Agent Green.

„Mafia pădurii a încercat să mă ucidă și pe mine de câteva ori. (…) În urmă cu patru ani investigam în apropiere de Parcul Național Retezat când mai mulți hoți de lemne m-au atacat și au încercat să mă ucidă. Mi-au rupt mai multe coaste, mi-au spart capul și mi-au rupt o mână până am reușit să scap”, povestește Gabriel Păun.

Compania de stat Romsilva, care are în grijă 48% din pădurile din țară, a condamnat cele două crime recente și a oferit cifre alarmante cu privire la numărul atacurilor asupra angajaților săi. Numai în 2019 au fost 16 atacuri ale hoților de lemne. Sindicalistul Silviu Geană spune că pădurarii nu se pot apăra în fața acestora.

BBC mai relatează că pădurile României sunt tăiate „într-un ritm alarmant”, citând un raport al organizației Greenpeace Romania, care estimează că în fiecare oră sunt tăiate trei hectare de pădure, fie din cauza vârstei, fie din cauza defrișărilor legale și ilegale.

Luna trecută, trei organizații non-guvernamentale – Agent Green, ClientEarth și EuroNatur – au depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Guvernului României, pentru faptul că practicile de tăiere a pădurii contravin legilor UE cu privire la protecția naturii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O piaţă de 1 mld $ / BBC: „Scriitorii FANTOME” ajută studenţii leneşi
BBC a realizat un reportaj despre cum studenţii leneşi din SUA şi Marea Britanie beneficiază ...