Naţionaliştii germani vor câştiga alegerile din landul Turingia?

Marius Ghilezan INTERNATIONAL OPINIE POLITIC

Astăzi au loc alegeri în landul Turingia.

AfD e bară la bară cu CDU în landul Turingia, situat în Germania Răsăriteană.

Alternative für Deutschland (AfD), un partid naţionalist, considerat de progresişti drept “extrema dreaptă”, e pe trend mai ales în fostul DDR. Face valuri prin Europa, conform aprecierilor Reuters.

Un sondaj INSA publicat joi a arătat că AfD și CDU au fiecare 24%, fiind devansate de Linke (un partid ultra-stângist) cu 28%, SPD-ul având doar 9%, iar liberalii la limita de 5%.

Citeşte şi: 8000 de supraviețuitori ROMÂNI ai Holocaustului vor primi despăgubiri de la Germania

După ce a intrat în parlamentul național pentru prima dată în 2017, AfD încearcă marea cu degetul. Dacă socialiştii din SPD au câştigat alegerile din landul Brandenburg din septembrie, cu 27,5%, AfD a luat 22,5%, iar CDU, un dezastruos 15,5%, în landul Saxonia, AfD a obţinut doar 27,5%, fiind în creştere cu 17 procente faţă de ultimele alegeri, CDU, fiind în scădere.

Ce se poate vedea cu ochiul liber este că în fosta Germanie de răsărit, AfD înregistrează un trend ascendent, fiind flancat de Linke. Partidul lui Merkel, CDU, scade cu zece procente, ceea ce e dezastruos pentru ea.

Testul Turingia e foarte important pentru alegerile federale care vor avea loc peste câţiva ani.

Citeşte şi: MARIA GRAPINI: „MCV-ul, scris la BUCUREŞTI. Un ATAC la Suveranitatea naţională”

În urmă cu doi ani, AfD avea 13,5%

La alegerile legislative din 2017, Partidul Angelei Merkel, CDU/CSU, a obţinut 32,5 la sută. Social democraţii lui Martin Schulz au obţinut 20 la sută, iar AfD, partidul anti-imigraţie, a câştigat 13,5 la sută din voturi şi a intrat pentru prima dată în Parlament.

Multă lume din Germania este extrem de interesată de ce va face AfD, mai ales că filiala din Turingia este condusă de Björn Höcke, un fost profesor de istorie, cel care a stârnit furia evreilor, după ce a numit monumentul memorial al Holocaustului din Berlin un „monument al rușinii” și a cerut ca elevii din școli să înveţe despre suferința nemţilor în cel de-al doilea război mondial. Pozițiile lui de extremă dreaptă îngrijorează chiar şi liderii AfD, din perspectiva alegerilor din landurile de vest.

În iulie 2019, zeci de lideri ai AfD au criticat influența crescândă a lui Höcke. Dacă AfD câştigă alegerile din Turingia, Björn Höcke va avea un impuls spre supremaţia partidului.

În decembrie au loc alegeri interne în AfD.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
The Sunday Times: BORIS JOHNSON îi va acorda HUAWEI licenţa 5G a Marii Britanii
Primul ministru Boris Johnson se pregăteşte să-i acorde companiei Huawei licenţa 5G din Marea Britanie, ...