The Sunday Times: BORIS JOHNSON îi va acorda HUAWEI licenţa 5G a Marii Britanii

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Primul ministru Boris Johnson se pregăteşte să-i acorde companiei Huawei licenţa 5G din Marea Britanie, afirmă publicaţia britanică „The Sunday Times”Sursele din cadrul serviciilor guvernamentale și din cele de securitate susţin că Marea Britanie se îndreaptă către o decizie care îi va permite Huawei să administreze „date nelitigioase” ale rețelei. Analiştii se tem de deschiderea unui conflict cu SUA, Trump interzicând compania chineză pe motiv că e prea apropiată de serviciile secrete chinezeşti.

Citeşte şi: „China conduce BOOM-ul dispozitivelor 5G. Huawei este probabil câștigător”

Recent, Donald Trump i-a dat în to do list-ul înmânat lui Iohannis obligaţia de a nu permite Huawei să câştige licitaţia 5G din România, ceea ce contravine legii achiziţiilor publice.

Memorandumul semnat la Casa Albă nu este aplicabil dacă CSAT-ul nu face vreo derogare de la lege.

Programul de guvernare al PNL prevede explicit lansarea licitației pentru licențele de telecomunicații 5G, cu respectarea memorandumului semnat între guvernele român și american la Washington în 20 august 2019.

Citeşte şi: De ce îşi făceau oamenii găuri în cap?

Ce scrie în programul de guvernare: ”Lansarea licitației pentru licențele 5G, respectând condițiile memorandumului pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G, semnat în 20.08.2019, la Washington D.C”.

Condiţiile din memorandum nu stipulează clar dacă e vorba de Huawei, dar prevederile sunt foarte clare. Nicio altă companie nu este controlată de stat, aşa cum se scrie în documentul menţionat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liderul Statului Islamic, mort în urma unui RAID AMERICAN. Şi-a ucis şi trei copii
Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit „scâncind și plângând,” într-un raid al forțelor ...