Pesediştii l-au trântit pe Cîţu în comisiile de specialitate. Urmează o altă propunere?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Pesediştii l-au trântit pe Cîţu în comisiile de specialitate. Urmează o altă propunere?

Comisile de specialitate ale celor două camere s-au reunite pentru a-l audia pe Florin Cîţu, propunerea lui Ludovic Orban pentru ministerul de finanţe.

Senatorul liberal a fost întrebat cum va colabora cu Mugur Isărescu în condiţiile în care acesta din urmă l-a acuzat de atac speculativ pe bursă, pe vremea când lucra pentru o bancă comercială. Cîţu a promis că-şi va da demisia dacă o astfel de hârtie există.

Citeşte şi: DĂNCILĂ: „În PSD nu există persoană mai urâtă decât PONTA”

Cîţu a mai dat înapoi, dar degeaba

La toate acuzaţiile făcute de parlamentarii PSD, referitoare la referirile sale mai vechi de pe facebook a dat înapoi. Şi-a nuanţat atitudinea în noul context.

Au fost 19 voturi pentru şi 19 voturi împotrivă şi cum e nevoie de o majoritate ca să fie aviz favorabil, atunci avizul este negativ, a zis preşdintele de sedinta. Pro Romania a votat pentru, dar candidatul tot nu a trecut.

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, trebuie audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente de specialitate. Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcţia de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz.

Precedentul GUSETH

În urmă cu aproape patru ani, Cristina Guseth, propunerea lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru al justiţiei, nu a trecut de comisia de specialitate şi aşa premierul desemnat de atunci a nominalizat-o pe Raluca Prună.

Maestrul întrebărilor grele, Şerban Nicolae, a pus-o pe Guseth în situaţia de a nu cunoaşte care sunt atribuţiile constituţionale ale ministrului justiţiei.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MIHAI FIFOR, ironic faţă de preşedinte. Nimeni nu i-a mai spus aşa
Mesajul electoral al preşedintelui Klaus Iohannis, transmis de zeci de mii de panouri prin ţară, ...