Noul ministru Marcel Boloş, promovat în administraţie de EDUARD HELLVIG, se considera un TEHNOCRAT

Andrei Marcu POLITIC Principal

Ministrul propus pentru ministerul fondurilor europene, Marcel Boloş, a trecut ieri de comisiile parlamentare de specialitate. El nu este numai un apropiat al lui ILIE BOLOJAN, primarul de succes al municipiului ORADEA, ci şi un apropiat al directorului SRI, Eduard Hellvig.

Într-un interviu acordat ebihoreanul.ro mărturiseşte că îi datorează cariera din administraţia centrală lui EDUARD HELLVIG, care l-a sprijinit să ajungă secretar de stat în guvernul Ponta, când actualul director al SRI era ministrul dezvoltării.

– Ce credeţi că a făcut să fiţi sprijinit de PNL Bihor pentru a fi promovat în Guvernul USL? Sunteţi membru de partid sau vă consideraţi un tehnocrat?

– Eduard Hellvig e omul căruia mă simt dator să-i mulţumesc că a avut încredere în mine. El m-a sprijinit să ajung secretar de stat în 2012 la Ministerul Dezvoltării. Apoi a urmat perioada de director general şi secretar de stat la Ministerul Transporturilor. PNL Bihor a înţeles nevoile pe care le are comunitatea noastră şi a fost alături de mine în momente extrem de dificile. Nu sunt, însă, membru de partid. Sunt, cum se spune acum, un tehnocrat care a înţeles că acolo unde e numit trebuie să-şi facă treaba cu demnitate şi în interesul public.

În 2012 a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, condus de Eduard Hellvig, în 2013 a câştigat şefia Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcţie din care s-a suspendat pentru a conduce Programul Operaţional Sectorial din Ministerul Transporturilor, iar în noiembrie 2015 Dacian Cioloş l-a numit secretar de stat în acest Minister, fiind destituit pe 13 ianuarie a.c. de noul premier Sorin Grindeanu.

Citeşte şi : VIDEO / DĂNCILĂ: „Şase bărbaţi de stat, în frunte cu Iohannis, au demonstrat că nu le pasă de români”

Rugămintea lui TEODOROVICI

În administraţia locală a reuşit performanţa de a atrage peste 130 de milioane de euro pentru proiectele oraşului Oradea.

După patru ani se întoarce ca posibil ministru al fondurilor europene.

Eugen Teodorovici l-a rugat, în timpul audierilor de ieri din comisiile parlamentare de specialitate, să nu îngrădească cercetările în dosarul lui DAN BARNA, având informaţia că în Autoritatea de Managment  din respectivul minister se încearcă „dosirea unor dosare.”

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Dan Barna zice că miza este un tur DOI fără VIORICA DĂNCILĂ
Invitat la una dintre televiziuni, candidatul USR la preşedinţie a spus că doar cu el ...