Jumătate dintre miniştrii GUVERNULUI ORBAN au studii de securitate

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Peste jumătate dintre membrii Guvernului Orban au studii în domeniul securității și apărării naționale ori legături sau simpatii cu zona gradelor și treselor, sesizează Adrian Popescu pe Romaniacurata.ro, în ancheta comentată: Ochii albaștri din Guvernul Orban – lista miniștrilor cu „pedigree” de siguranță națională.

Fără a acuza de apartenenţă implicită la vreun serviciu secret românesc sau străin, autorul analizei prezintă datele seci culese din CV-urile celor ce-şi doresc să fie miniştri.

Citeşte şi: CERCETARE „EL PAIS”: Socialiștii din SPANIA conduc în ultimul sondaj electoral

În cazul în care guvernul trece în Parlament, li se propune noilor miniştrii să desecretizeze protocoalele dintre ministere şi serviciile de inteligenţă.

Autorul consideră că e interesant ce pedigree general poartă Guvernul Orban, fără a face referiri la studiile unora la Moscova.

Raluca TURCAN (vicepremier): Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare, Curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale: Securitate şi Bună Guvernare (2011).

Bogdan AURESCU (externe): Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (2001);

Marcel VELA (MAI): un obișnuit al cursurilor și sindrofiilor de securitate națională ale New Strategy Center

Nicolae CIUCĂ (MApN): înalt militar, Șef al Statului Major al Forțelor Terestre;

Virgil POPESCU (economie): studii postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (2008); Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare (2005); membru în echipa proiectului „Centru pilot eLearning pentru dezvoltarea si distribuirea de continut digital in domeniul securitatii nationale si managementului crizelor” (MEN – ANCS).

Cătălin PREDOIU (justiție): pe vremea când era ministru al Justiției s-au pus bazele cooperării între servicii și parchete. La audierile de zilele trecute, Predoiu a admis că percepția publică este negativă vizavi de protocoalele secrete dintre SRI și procurori, însă afirmă că „numai un studiu bazat pe date concrete si cifre oficiale poate stabili daca a fost vorba de o incalcare sistematica sau acte izolate.” La cum a scăldat-o, mare lucru să nu se întoarcă era protocoalelor!

Monica ANISIE (educație): deține un atestat de la Academia Națională de Informații – OSCINT pentru Management educațional preuniversitar (2011).

Ionuț STROE (tineret și sport): absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2013) și al Colegiului Naţional de Apărare de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (2010).

Lucian BODE (transporturi): absolvent al cursului de “Securitate şi bună guvernare” de la Colegiul Naţional de Apărare “Carol I” (2011); masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană- Univ. Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (2011).

“Lista persoanelor din Guvernul Orban pentru care nu am găsit studii ori date care să arate un trecut ce ar putea pune autonomia față de servicii sub semnul întrebării: Ludovic Orban, Florin Cîțu (finanțe), Ion Ștefan (dezvoltare), Adrian Oroș (agricultură), Violeta Alexandru (muncă), Costel Alexe (mediu), Victor Costache (sănătate), Marcel Boloș (fonduri UE)Bogdan Gheorghiu (cultură).

Dar niciodată nu e prea târziu!

Avem o provocare pentru miniștrii Guvernului Orban dacă ajung să ocupe săptămâna viitoare scaunele pentru care au fost propuși: desecretizați protocoalele de colaborare încheiate de ministerul pe care îl conduceți cu SRI sau alte servicii secrete, dar și contractele secretizate pe bani publici! Da, există, avem o listă cu ele,” se mai spune în analiza de pe România curată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DUPĂ ANUNŢUL DE SUSŢINERE A VIORICĂI DĂNCILĂ / PNȚCD acuză facebook că i-a blocat pagina oficială
Comitetul Național de conducere al PNȚCD, întrunit în WEEKEND, a hotărât în unanimitate acordarea sprijinului ...