VIDEO / M.S. Margareta, atacată dur de Ambasada Rusiei: “a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”. Reacţii

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

După ce M.S. Margareta s-a arătat îngrijorată, în faţa corpului diplomatic, de atacurile Rusiei asupra unei părţi a Ucrainei şi a intervenţiei militare din Orientul Mijlociu, Ambasada Rusiei a lansa pe pagina sa de facebook un atac dur la adresa moştenitoarei Casei Regale româneşti. “Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic”.

Comentariul, apărut sub haştag #RO, e intitulat “Despre fobiile istorice și geopolitice ale Custodelui tronului românesc.”

Majestatea Sa a calificat  Pactul Ribbentrop-Molotov, drept  unul odios, “semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea.”

Majestatea Sa se întreabă dacă NATO face destul pentru securitatea regională

În discursul său, Margareta a salutat eforturile NATO în susţinerea apărării aliaților noștri baltici. “Securitatea lor rămâne securitatea noastră”, a afirmat Majestatea Sa. De asemenea, a salutat și contribuțiile aliaților noștri în apărarea României. Ceea ce a enervat Ambasada Rusiei de la Bucureşti a fost, probabil, întrebarea dacă “facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre,” precum’şi enumerarea ultimelor atacuri ale Rusiei în flancul sudic al NATO. S-a referit la agresiunile militare asupra Georgiei din 2008, asupra Ucrainei din 2014 și intervenția din Orientul Mijlociu în 2015.

Citeşte şi: Răspunsul Vioricăi Dăncilă la întrebarea dacă îşi depune mandatul

Ambasada rusă e nervoasă

Ambasada Rusiei a scris: “Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut.”

Dacă despre euromaidan (protestul din 2004 din centrul Kiev-ului), Ambasada Rusiei a spus că a fost finanţat de puterile occidentale şi a dus la ascensiunea la putere a unor forţe “super corupte, cu o concepţie neonazistă asupra lumii”, la capitolul Donbass,   “moştenitoare celor „cinci generații” ale familiei regale a României nu este capabilă să înțeleagă motivele populației din Ucraina de Est, forțată, în fața terorii neo-naziste, să pună mâna pe arme pentru a proteja memoria istorică a strămoșilor săi glorioși, propria cultură și limbă maternă.”

Tudor Vişan Miu: ”Rusia are atitudine sfidătoare”

Tânărul istoric Tudor Vişan Miu  consideră că ”Rusia are atitudine sfidătoare” şi că tensiunile par a se escalada.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Rezultate, TUR 2 / Peste 10.000.000 de români au votat. Iohannis – 63,17%
După numărarea a 9.082.402 voturi (99.95% din total) din 18.742 secţii din ţară (99,96% din ...