Cum a ajuns cel mai mare VLOGGER culinar să promoveze ROMÂNIA gastronomică?

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Vloggerul nr. 1 pe Food&Travel la nivel mondial, Mark Wiens, a postat de 1 decembrie 2019 un clip despre sacrificiul unui porc mangaliţa la Ferma Dacilor, situată la 7 km de Mizil, fiind considerată o nouă apariţie în peisajul gastronomico-turistic al României.

Mâncare nebună în Romania – GIGANTIC MEDIEVAL BBQ + Mangalica Hairy Pig!

Prezenţa celui mai de succes promotor al gastronomiei mondiale nu a fost facilitată de guvern, de antreprenorul care vrea să ridice un sat de case dacice la mai puţin de 100 de km de Bucureşti sau de Ministerul Turismului.

 

Rar poţi auzi atâtea epitete în limba engleză ca pe videoclipul de mai sus. Fantastic, minunat, entuziasm, extraordinar au fost folosite cu mult patos de artistul internetului Mark Wiens.

A mâncat pe săturate până la 5 dimineaţa din bunătăţile oferite de bucătarii prahoveni. El a apreciat drept că e o mâncare medievală, cu adânci influenţe antice. A servit pălincă şi vin din regiune, pe care l-a comparat cu cel franţuzesc.

Mâncare nebună în Romania – GIGANTIC MEDIEVAL BBQ + Mangalica Hairy Pig! Este titlul postării de succes de pe youtube.

Nassim Abu Rjala, un tânăr 25 de ani, angajat al unei bănci din România, a fost inițiatorul proiectului de a-l aduce pe vlogger în România, alături de un antreprenor din agricultură, Cristi Tudor, de 29 de ani, scrie Profit.ro

Cristi Tudor e un antreprenor de succes. A reuşit în mai puţin de cinci ani să-şi dezvolte un business cu microplante şi flori, în comuna Gorgota din judeţul Prahova, pentru ornamentele marilor restaurante . Dacă a plecat în 2013 cu un împrumut de nevoi personale de 30.000 de euro, acum desfăşoară un business cotat la 1 milion de euro. De notat e că băncile nu au vrut să-i crediteze afacerea pe baza microplanului de finanţare.

Nassim Abu Rjala este un tânăr musulman, născut în România. Părinţii lui au emigrat după 1990 din Palestina. Nassim a făcut şcoala alături de români. A refuzat statutul de minoritar, conform relatărilor sale.

A absolvit Academia de Ştiinţe Economice. În prezent este consultant de dezvoltare digitală şi speaker la diferite forumuri de specialitate.

Ei au reușit după 7 luni de invitații repetate să îl convingă pe Mark Wiens să vină în România.

Videoclipul vloggerului a atins într-o săptămână aproape 800.000 de vizitatori, demonstrând că România culinară se poate promova de oameni cu inimă de români.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
“Ianis HAGI s-a compromis,” zice ANTRENORUL de la GENK
Ianis HAGI părea speranţa noii generaţii de fotbalişti. Deşi avea oferte mai bune, tatăl său ...