97 % din pensiile speciale rămân neatinse. Discountul PNL de 3% nemulţumeşte

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Din totalul de 167.000 de pensii din sistemul public, doar 9.300 vor suferi reajustări, conform calculelor specialiştilor, noile prevederi anunţate de Raluca Turcan ar afecta doar 3% din totalul acestora.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, nu este de acord cu menţinerea pensiilor militarilor şi că 97% din totalul pensiilor speciale nu sunt afectate. „Oare dacă tăiem toate pensiile speciale mai puțin 97% dintre ele, se mai cheamă că tăiem pensiile speciale?”, întreabă retoric deputatul, care propune plafonarea pensiilor speciale pentru militari și magistrați.

Citeşte şi: Pensiile speciale ale securiştilor rămân aceleaşi

“De ce ar fi o greșeală să nici măcar nu ne atingem de pensiile speciale ale acestor două categorii? Pentru că reprezintă 97% din totalul pensiilor speciale.

E bine să lucrăm pe cifre când facem legi. Luând cifrele pe 2018, militarii, unde sunt asimilați și polițiști și angajați ai serviciilor de informații, reprezintă 90% din totalul pensiilor speciale. Tot în 2018, magistrații au reprezentat 7% din totalul pensiilor speciale. Ce ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți mai puțin militari și magistrați? Ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți, mai puțin 97%.

Brambureală şi aburirea alegătorilor

Oare dacă tăiem toate pensiile speciale mai puțin 97% dintre ele, se mai cheamă că tăiem pensiile speciale?”, scrie Năsui pe Facebook.

Totodată, Ludovic Orban a declarat referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepție, în acest caz, vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților. Șeful Executivului i-a îndemnat pe parlamentarii să voteze inițiativa PNL, nu a USR.

„Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban.

„Mi se pare un act de dreptate și un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desființarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DNA a vrut să aresteze filiala ARAD a PSD. Procurorul de caz s-a ars la Î.C.C.J.
Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie a repins cererea DNA de arestare preventivă a ...