DNA a vrut să aresteze filiala ARAD a PSD. Procurorul de caz s-a ars la Î.C.C.J.

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie a repins cererea DNA de arestare preventivă a celor 8 persoane pe care DNA le-ar fi dorit în beciul domnesc, în dosarul în care sunt implicaţi și trei parlamentari PSD din Arad. 3 din cei 8 s-au ales cu control judiciar.

DNA poate face contestație.

Încadrarea procurorului de anchetă al DNA va intra în analele justiţiei: cotizaţia la partid devine o faptă penală.

Ce au urmărit procurorii timişoreni?

DNA Timiş a vrut să aresteze mai mulţi pesedişti pentru că au plătit cotizaţii la partid.

Din minuta ședinței de judecată reiese că cei opt au fost puşi în libertate, trei dintre aceştia: Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta şi Ispravnic Cristian Ilie, s-au ales pe o perioadă de 60 de zile cu control judiciar.

Procurorul Codrin Gavra, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timișoara, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 decembrie 2019, a inculpaților:

ISPRAVNIC CRISTIAN ILIE, HORGEA CRISTIAN, MIUŢESCU ELISABETA, DIMA CRISTIAN, LUCACIU MIRCEA ANDREI, PASCU PATRICIU-MIREL,
BĂEȚAN VASILE-ALIN, STOENESCU ANCA-PATRICIA. Aceştia au fost acuzaţi că  au obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În fapt, conform scurgerilor din presă de la DNA, cei opt virau PSD un procent din venit, fapt obişnuit în toate ţările europene, ca un membru de partid să-şi plătească o cotizaţie.

Procurorul “clasator” a dosarelor “echipei câştigătoare

Trecutul procurorului din cazul recent, Codrin Gavra e impresionant.

Pe vremea Protocolului SRI-DNA, Codrin Gavra, ne spune memoria internetului, a fost evidenţiat de către şefa, Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: 97 % din pensiile speciale rămân neatinse. Discountul PNL de 3% nemulţumeşte

Recent, pe numele acestuia, un om de afaceri timişorean a făcut o plângere penală la S.I.I.J, acuzându-l că ar fi dat nejustificat ordonanțe de clasare a plângerilor penale care-l vizau pe primarul Robu Nicolae. „Favorizează în formă continuată grupurile infracționale pe filiera PNL încă din anul 2014, an în care a fost detașat la DNA Timișoara, de la Arad”, se scrie în documentul vizat.

Vedetă DNA la condamnat infractori de grupa mică, Gavra clasează pe bandă rulantă dosare grele cu prejudiciu de sute de milioane din bugetul orașului sau Fonduri EU, “învârtite” de politrucii daţi cu factor de protecţie, zic timişorenii.

Nicolae Robu rade pe oricine care nu face parte din “echipa câştigătoare.”

O minune de încadrare

„Inculpata Stoenescu Anca Patricia, în calitatea sa de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, ar fi dispus, din considerente politice și cu încălcarea Legii educației naționale, eliberarea din funcție a unui inspector școlar pentru criticile aduse partidului,” zice DNA.

Printr-o astfel de încadrare, care nu are prevederi penale, oricine poate fi arestat, susţine un magistrat consultat de Newstandard.news.

Urmărirea penală a trei parlamentari

În cauza se desfășoară acte de urmărire penală și față de DOREL CĂPRAR, deputat în Parlamentul României, și președinte al organizației județene PSD, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile GRAVE, de gen complicitate la luare de mită, de folosire a influenţei, de  FLORIN TRIPA, deputat în Parlamentul României și secretar executiv în cadrul Biroului Permanent al organizației județene a PSD şi a senatorului IOAN NARCIS CHISĂLIȚĂ, secretar executiv în cadrul Biroului Permanent al organizației județene a PSD.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„România normală”/ Iohannis îi retrage lui Adrian Năstase decoraţia, după ce l-a chemat la recepţie
După ce l-a invitat la Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis a decis ...